• امروز : سه شنبه - ۲۴ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 15 July - 2025
0

مرکز داده زیرآبی چین با قابلیت پردازش ۷ هزار مکالمه همزمان با دیپ‌سیک

  • کد خبر : 10597
  • ۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۹:۰۰
مرکز داده زیرآبی چین با قابلیت پردازش ۷ هزار مکالمه همزمان با دیپ‌سیک
چین یک مرکز داده زیرآبی ساخته است که قدرت پردازشی آن برای پشتیبانی از 7 هزار مکالمه همزمان با چت‌بات دیپ‌سیک کافی است.

به‌ گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، یک کپسول مرکز داده جدید به خوشه پردازشی کم‌مصرف موجود در نزدیکی جنوبی‌ترین جزیره چین، هاینان، افزوده شد. این اقدام، توان پردازشی این خوشه زیرآبی را به معادل ۳۰ هزار رایانه گیمینگ پیشرفته که به‌طور همزمان کار می‌کنند، رسانده است و می‌تواند ۷ هزار مکالمه در ثانیه را با چت‌بات هوش مصنوعی چینی دیپ‌سیک پشتیبانی کند.

این خوشه که توسط «مرکز داده هایکلود شنجن» اداره می‌شود، می‌تواند در یک ثانیه کارهایی را انجام دهد که انجام آن‌ها با رایانه‌های معمولی یک سال زمان می‌برد. از این توان پردازشی برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی، تولید بازی‌های رایانه‌ای و پژوهش در علوم دریایی استفاده خواهد شد.

واحدهای داده ضدآب از آب دریا به‌عنوان منبع طبیعی خنک‌کننده استفاده می‌کنند تا بهره‌وری پردازشی را افزایش داده و در مصرف زمین، آب شیرین و برق صرفه‌جویی شود.

سرورهای مراکز داده که هنگام پردازش و ذخیره‌سازی داده‌ها مقدار زیادی گرما تولید می‌کنند، معمولاً با سیستم‌های تهویه مطبوع و سایر سامانه‌های سرمایشی خنک می‌شوند که این سامانه‌ها خود برق زیادی مصرف می‌کنند.

نصب این واحد جدید در شرایطی انجام می‌شود که رقابت فناورانه بین چین و ایالات متحده شدت گرفته است، به‌ویژه از زمانی که دیپ‌سیک با معرفی یک مدل قدرتمند هوش مصنوعی که مدعی است با هزینه‌ای بسیار کمتر از مدل‌های مشابه ساخته شده، توجه جهانی را جلب کرده است.

انتظار می‌رود چین توسعه زیرساخت‌های دیجیتال را برای پیشبرد اهداف خود در زمینه هوش مصنوعی افزایش دهد. در همین حال، واشنگتن از طرح «استارگیت» رونمایی کرده است تا برتری آمریکا در این فناوری حیاتی را حفظ کند. طبق این طرح، ایالات متحده قصد دارد در چهار سال آینده تا ۵۰۰ میلیارد دلار برای ساخت شبکه‌ای پیشرفته از مراکز داده، که زیرساخت‌های پردازش پیشرفته لازم برای توسعه هوش مصنوعی را در خود جای می‌دهد، سرمایه‌گذاری کند. ساخت نخستین تأسیسات این پروژه در تگزاس آغاز شده است.

در همین حال، کپسول جدید داده زیرآبی چین قادر است فشار زیر دریا را تحمل کند و بیش از ۴۰۰ سرور پردازش‌گر قدرتمند را در خود جای داده است.

این کپسول از طریق ایستگاه ساحلی به ترمینال‌های داده در خشکی متصل می‌شود، درحالی‌که سخت‌افزار را از فعالیت‌های انسانی دور نگه می‌دارد و محیطی پایدار، بدون گردوغبار و اکسیژن برای عملکرد تجهیزات الکترونیکی فراهم می‌کند.

این کپسول ۱۸ متر طول و وزنی معادل هزار خودرو دارد. قطر آن نیز ۳.۶ متر است که با ماژول مرکزی ایستگاه فضایی چین قابل مقایسه است.

پروژه خوشه داده در مارس ۲۰۲۳ به بهره‌برداری رسید و پس از تکمیل، شامل یکصد مرکز داده خواهد بود.

این یکصد مرکز داده می‌توانند سالانه در مجموع ۱۲۲ میلیون کیلووات‌ساعت برق، ۶۸ هزارمترمربع زمین و بیش از یکصد هزار تن آب شیرین در مقایسه با مراکز داده زمینی معمولی صرفه‌جویی کنند.

تا اواخر سال ۲۰۲۳، هفت واحد در این خوشه نصب شده‌اند تا خدمات ذخیره‌سازی و پردازش داده را برای شرکت‌های اینترنتی فعال در حوزه هوش مصنوعی و داده‌های کلان فراهم کنند.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=10597

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.