• امروز : دوشنبه - ۸ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 28 April - 2025
1

محدودیت‌ انویدیا شرکت‌های چینی را به سمت جایگزین‌های داخلی سوق می‌دهد

  • کد خبر : 9839
  • ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۹:۰۰
محدودیت‌ انویدیا شرکت‌های چینی را به سمت جایگزین‌های داخلی سوق می‌دهد
به گفته تحلیلگران، آخرین محدودیت‌های صادراتی دولت ایالات‌متحده بر روی تراشه‌های هوش مصنوعی H20 انویدیا برنامه‌های شرکت‌های فناوری بزرگ چین در این صنعت را مختل و شرکت‌هایی مانند بایت‌دنس و تنسنت را مجبور می‌کند تا به سمت جایگزین‌های نیمه‌رسانای داخلی حرکت کنند.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، غول تراشه‌های آمریکایی انویدیا اعلام کرد برای صادرات تراشه‌های H20  خود به چین به مجوز نیاز دارد، اقدامی که این شرکت انتظار دارد برای آن ۵٫۵ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.

تراشهH20  یک واحد پردازش گرافیکی (GPU) است که پس از کنترل‌های قبلی صادرات ایالات‌متحده برای بازار چین طراحی شده است. به گفته تحلیلگران، علیرغم تشدید محدودیت‌ها، شرکت‌های چینی همچنان به شدت به تراشه‌های انویدیا برای آموزش و اجرای مدل‌های زبان بزرگ (LLM) متکی هستند.

انویدیا فروش تراشه‌های H20 را به بازار چین در اوایل سال ۲۰۲۴ آغاز کرد، زیرا تراشه‌های پیشرفته A100، H100، A800 و H800 AI به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی تحت کنترل صادرات ایالات‌متحده قرار گرفتند.

تراشه H20 با قدرت محاسباتی بالا و مزایای بهره‌وری انرژی، به سخت‌افزار کلیدی برای آموزش LLM تبدیل شده است.

بایت‌دنس مالک تیک‌تاک و غول رسانه‌های اجتماعی تنسنت، هر دو در تلاش‌های هوش مصنوعی خود به H20 تکیه کرده‌اند.

هر شرکت حدود ۲۳۰ هزار تراشه از سری Hopper انویدیا را در سال گذشته سفارش داد و آن‌ها را از نظر حجم سفارش تنها پس از مایکروسافت که ۴۸۵ هزار تراشه خریداری کرد، قرار داد.

این شرکت‌ها اکنون در دستیابی به منابع محاسباتی کافی در آینده با مشکل مواجه خواهند شد که ممکن است پیشرفت آموزش مدل را به تأخیر بیندازد و بر سرعت تکرار محصول تأثیر بگذارد.

تقاضا برای تراشه‌های H20 در سال جاری تشدید شده است که ناشی از تقاضای رو به رشد برای قدرت محاسباتی برای اجرای مدل‌های با کارایی بالا و کم‌هزینه است که توسط استارت‌آپ دیپ‌سیک ایجاد شده است. این مدل‌های منبع باز به سرعت در چند ماه گذشته مورد استقبال گسترده قرار گرفته‌اند.

بایت‌دنس، تنسنت و علی بابا، پس از ظهور دیپ‌سیک، سفارشات خود را برای تراشه‌های H20 به میزان قابل توجهی افزایش دادند.

انتظار می‌رود این ممنوعیت، فشار چین برای خوداتکایی نیمه‌هادی‌ها را تسریع کند.

تراشه‌های توسعه یافته توسط هوآوی، Cambricon Technologies و Hygon Information Technology به عنوان جایگزین‌های بالقوه برای سخت‌افزار انویدیا یاد می‌شوند.

پردازنده‌های هوش مصنوعی سری Ascend هوآوی دارای عملکرد قوی و پشتیبانی از اکوسیستم در محاسبات هوش مصنوعی هستند، در حالی که محصولات Cambricon در بهره‌وری انرژی برتر هستند.

شرکت‌های فناوری چینی همچنین نوآوری‌های خود را در مدل‌ها و زیرساخت‌های هوش مصنوعی برای بهبود کارایی آموزش و کاهش اتکا به انویدیا افزایش داده‌اند.

به عنوان مثال، انتظار می‌رود علی‌بابا محصول جدید AIStack خود – یک ماشین یکپارچه سبک وزن و مقرون‌به‌صرفه برای محاسبات هوش مصنوعی سازمانی – را در اجلاس دیجیتالی به نمایش بگذارد. سایر محصولات علی‌بابا کلاود و واحد طراحی تراشه آن T-Head نیز به نمایش در خواهند آمد.

گروه آنت زیرمجموعه فین‌تک علی‌بابا، در حال حاضر قادر به آموزش LLM با استفاده از پردازنده‌های گرافیکی داخلی، از جمله سخت‌افزار هوآوی و علی‌بابا است، در حالی که هزینه‌های آموزشی را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=9839

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.