به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، طبق آمارهای چیچاچا (پایگاه داده شرکتها)، طی نیمه اول امسال بیش از ۲۳۷ هزار شرکت جدید مرتبط با هوش مصنوعی (AI) در سرزمین اصلی چین به ثبت رسیدند و به این ترتیب در بحبوحه تلاشهای پکن برای پشتیبانی از توسعه این فناوری، مجموع تعداد آنها به ۶۷/۱ میلیون بالغ شد.
بیش از ۴۸/۱ میلیون (تقریبا ۹۰ درصد) این شرکتها بعد از انتشار «برنامه توسعه نسل بعدی هوش مصنوعی» از سوی شورای دولتی یا همان هیات دولت چین در سال ۲۰۱۷ تاسیس شدهاند که هدفگذاری آن تبدیل شدن چین به یکی از رهبران این فناوری در جهان بود. اعداد و ارقام فوق شامل تمام شرکتهایی است که کلمات «هوش مصنوعی» در نام، اختراعهای ثبت شده یا محدوده فعالیتشان وجود دارد.
تعداد سالانه ثبت شرکتهای جدید مرتبط با هوش مصنوعی در سال گذشته، یعنی پس از عرضه چتجیپیتی، به رکورد بیش از ۴۶۷ هزار رسید که چندین برابر بیشتر از آمار ۵۶ هزاری سال ۲۰۱۸ (یک سال بعد از انتشار طرح توسعه هوش مصنوعی پکن) بود.
برنامههای مختلف هوش مصنوعی مولد چینی در کنار هم
این رشد شدید تعداد شرکتهای ثبت شده مرتبط با هوش مصنوعی از رونق تکشاخها در چین حکایت دارد که تا امروز منجر به ظهور چهار «ببر» هوش مصنوعی شامل بایچوان، ژیپو اِیآی، مونشات اِیآی و مینیماکس شده است. این چهار شرکت هر کدام توانستهاند میلیاردها دلار سرمایه جذب کنند.
اما رقابت بیرحمانه هم در حال کاهش دادن تعداد شرکتهای هوش مصنوعی در بازار است. دادههای چیچاچا نشان میدهد که هماکنون حدود ۴۱۹ هزار (کمتر از ۹۰ درصد) شرکتهای AI سرزمین اصلی که در سال گذشته تاسیس شدند هنوز به فعالیت خود ادامه میدهند.
با این وجود خللی در عزم پکن برای ارائه حمایتهای سیاستی بیشتر به صنعت نوپای هوش مصنوعی به وجود نیامده است.
نخستوزیر لی چیانگ اوایل سال جاری در «دو نشست»، یعنی نشست عمومی سالانه کنگره ملی خلق و کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چینی، طرح اِیآی پلاس (AI Plus) را معرفی کرد که هدف آن ادغام و بهکارگیری این فناوری در صنایع سنتی به منظور کمک به ارتقای بهرهوری و رشد اقتصادی آنهاست.
منبع: scmp