به گزارش بلومبرگ، این شرکتها در دو سال گذشته از برنامههای فراوانی برای سرمایهگذاری در خارج از چین رونمایی کردهاند که از نیروگاههای خورشیدی و کارخانههای تولید باتری تا سدهای برق آبی و خطوط انتقال برق را در بر میگیرد و ارزش آنها حدود ۱۰۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
این اقدامات از یک طرف نشانگر فشاری است که با توجه به تشدید تحریمهای آمریکا و اروپا و نیز افزایش ظرفیت داخلی و در نتیجه کاهش قیمتها و حاشیه سود در داخل چین، بر تولیدکنندگان چینی وارد میشود؛ و از سوی دیگر پیشرفت این کشور طی چهار دهه گذشته و تبدیل شدنش از واردکننده به صادرکننده ایدهها و فناوریهای جدید را بهروشنی نشان میدهد.
البته ممکن است همه سرمایهگذاریهای اعلام شده به نتیجه نرسند، چون همان عواملی که مدیران شرکتها را به چنین کاری ترغیب کردهاند بر ترازنامه شرکتها نیز تاثیر منفی گذاشتهاند؛ اما بسیاری از آنها در حال اجرا هستند که به عنوان مثال میتوان به کارخانه ۲/۸ میلیارد دلار ی تولید باتری شرکت کانتمپ (Contemporary Amperex Technology) در مجارستان اشاره کرد.
چین سال گذشته ۶۷۶ میلیارد دلار برای گذار انرژی خود هزینه کرد که بیش از دو برابر کشورهای دیگر بود و بر صنایع پنلهای خورشیدی، باتریها و وسایل نقلیه الکتریکی جهان هم کاملا تسلط دارد. این مساله به کاهش قیمت انرژی پاک کمک کرد، ولی منجر به اعمال محدودیتهای تجاری علیه محصولات چینی در مناطق مختلف دنیا از آمریکا و اتحادیه اروپا گرفته تا هند نیز شد، چون این کشورها میخواهند از صنایع خود محافظت کنند. حالا شرکتهای چینی امیدوارند با سرمایهگذاری در کارخانههای خارج از کشور، این مانع را از میان ببرند.
کارشناسان امیدوارند که چین بتواند مازاد ظرفیت خود را به شکل مساوی و یکنواخت در سطح جهان توزیع نماید.
منبع: bloomberg