به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، این شرکت مستقر در هانگژو اعلام کرد کمیته بینالمللی المپیک (IOC) از متخصص انرژی این شرکت که یک ابزار مبتنی بر داده است، برای اندازهگیری و تجزیه و تحلیل مصرف برق در تمام ۳۵ مکان در سراسر پاریس و در طول بازیها مستقر خواهد کرد.
این ابزار با استفاده از مدلهای هوش مصنوعی مبتنی بر یادگیری عمیق از واحد ابری علیبابا، پیشبینی و توصیههایی را بر اساس دادههای مصرف انرژی در زمان واقعی ارائه میکند. به گفته علیبابا، هدف از این کار، کمک به نسخههای آینده بازیها برای بهینهسازی تقاضای انرژی و به حداقل رساندن اتلاف انرژی است.
علیبابا همچنین دادههای تاریخی بازیهای قبلی، از جمله لندن ۲۰۱۲، پیونگ چانگ ۲۰۱۸ و توکیو ۲۰۲۰ را تجزیه و تحلیل خواهد کرد تا بررسی جامعتری از روند مصرف انرژی ارائه دهد و برنامهریزی مصرف انرژی بهتری را برای بازیهای آینده فراهم کند.
مصرف برق سهم زیادی در انتشار کربن بازیهای المپیک دارد. با این ابزار جدید اکنون میتوان اثرات مرتبط با انرژی و پیشرفتهای صورت گرفته را به طور دقیق اندازهگیری کرد.
برگزارکنندگان المپیک پاریس اهداف بلندپروازانهای را برای کاهش انتشار کربن مربوط به رویدادها در مقایسه با دورههای قبلی تعیین کردهاند و انتشارهای کربن غیرقابل اجتناب را با تأمین مالی پروژههایی مانند احیای جنگلها، حفظ جنگلها و انرژیهای تجدیدپذیر جبران میکنند و قصد دارند این بازیها را به “سبزترین” مسابقات در تاریخ المپیک تبدیل کنند.
به گفته کمیته سازماندهی المپیک پاریس، دورههای تابستانی قبلی بازیها به طور متوسط ۳٫۵ میلیون تن دیاکسید کربن منتشر میکردند.
برگزارکنندگان پاریس برای دستیابی به اهداف خود، از مکانهای از پیش موجود یا موقت برای ۹۵ درصد مکانهای مسابقات خود بهره میگیرند و همچنین از ۱۰۰ درصد انرژیهای تجدیدپذیر در طول بازیها استفاده میکنند. علاوه بر این، آنها از سوخت زیستی، هیدروژن و باتری برای به حداقل رساندن استفاده از ژنراتورهای دیزلی استفاده خواهند کرد.
به گفته علیبابا که هدف آن دستیابی به کربن خنثی تا سال ۲۰۳۰ است، این ابزار فناوری و هوش مصنوعی که برای اولین بار در ژوئن ۲۰۲۲ راهاندازی شد، به بیش از ۳ هزار شرکت در سراسر جهان کمک کرده تا مصرف انرژی در سطح شرکت و محصول خود را مدیریت کنند.
منبع: scmp