• امروز : چهارشنبه - ۲۳ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 13 November - 2024
1

سرمایه‌گذاری‌های سنگین صنعت انرژی خورشیدی چین در کشورهای دیگر

  • کد خبر : 8372
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۸:۰۰
سرمایه‌گذاری‌های سنگین صنعت انرژی خورشیدی چین در کشورهای دیگر
شرکت‌های چینی فعال در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای در دیگر کشورها انجام داده‌اند.

شرکت‌های بخش انرژی خورشیدی چین پروژه‌های بزرگی را در آمریکا، چهار کشور جنوب شرق آسیا، و خاورمیانه با سرمایه‌گذاری بیش از ۶۰ میلیارد یوآنی انجام داده‌اند.

بازار آمریکا

به گزارش solarbeglobal، تقاضا در بازار آمریکا رو به رشد و حاشیه سود بالایس آن بسیار جذاب است. پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال ۲۰۲۴ ظرفیت نصب شده جدید انرژی خورشیدی در این کشور با افزایش تا ۴۰ درصدی نسبت به سال قبل از آن، به ۴۵ گیگاوات برسد.

طبق آخرین داده‌های منتشر شده، قیمت پنل‌های تک کریستالی PERC و پنل‌های تک کریستالی تاپکان به ترتیب با اندازه‌های ۱۸۲ و ۲۱۰ میلی‌متر در بازار آمریکا هنوز در محدوده ۲۵/۰ دلار بر وات (معادل ۸۰/۱ رنمینبی بر وات) و ۳۰/۰ دلار بر وات (معادل ۱۷/۲ رنمینبی بر وات) باقی مانده، در حالی که میانگین قیمت پنل در چین کمتر از یک رنمینبی بر وات است.

بر اساس قانون کاهش تورم دولت بایدن (IRA)، یارانه‌هایی به صنعت فتوولتائیک (PV) ارائه می‌شود که شرکت‌های خارجی را هم به احداث کارخانه در آمریکا ترغیب می‌کند. تا امروز ۷ شرکت PV چینی (از جمله شرکت‌های تابعه خارجی) برای تولید محصول در آمریکا سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

لانگی سولار (Longi Solar) قراردادی با شرکت آمریکایی اینوِنرژی (Invenergy) جهت احداث یک کارخانه تولید پنل‌های خورشیدی با ظرفیت ۵ گیگاوات در اوهایو امضا نموده، ژینکو سولار ۵۰ میلیون دلار دیگر برای توسعه کارخانه ساخت پنل‌های خورشیدی خود در فلوریدا در نظر گرفته، و کانیدین سولار هم از برنامه‌اش برای سرمایه‌گذاری در کارخانه‌های تولید سلول و پنل خورشیدی در تگزاس و ایندیانا خبر داده است که مجموع این سرمایه‌گذاری‌ها از یک میلیارد دلار فراتر می‌رود.

واشینگتن در سال‌های اخیر موانع زیادی در برابر صادرات مستقیم محصولات خورشیدی چینی ایجاد کرده است. در سال ۲۰۲۳ مقدار کل صادرات سلول و پنل خورشیدی چین به آمریکا به ترتیب حدود ۳ و ۱۳ میلیون دلار بود که تنها ۱/۰ درصد و ۰۳/۰ درصد از کل صادرات این دو محصول از چین به کشورهای دیگر را شامل می‌شد.

بازار جنوب شرق آسیا

بعد از اعمال محدودیت برای صادرات مستقیم محصولات PV از چین به آمریکا، شرکت‌های چینی به منطقه آسیای جنوب شرقی روی آوردند. در سال ۲۰۲۳ میزان واردات پنل خورشیدی آمریکا از کشورهای این منطقه به ۵۱/۱۲ میلیارد دلار (۷/۸۲ درصد از کل واردات این محصول به آمریکا) بالغ شد و هم‌اکنون واشینگتن در این مورد به‌شدت به آسیای جنوب شرقی وابسته است.

تا پایان سال ۲۰۲۳ مجموع ظرفیت تولید سلول و پنل خورشیدی در آسیای جنوب شرقی به ترتیب به ۸/۵۹ و ۶/۹۰ گیگاوات، معادل ۹ تا ۱۰ درصد کل ظرفیت تولید جهان رسید که سهم شرکت‌های چینی از تولیدات این منطقه شامل بیش از ۵۰ گیگاوات سلول و پنل و حدود ۲۶ گیگاوات ویفر و استوانه یا میله سیلیکونی (silicon rod) است.

از نیمه دوم سال ۲۰۲۳ بسیاری از شرکت‌های PV چینی اعلام کردند که قصد سرمایه‌گذاری در جنوب شرق آسیا را دارند: سرمایه‌گذاری تفریبا ۷۱۵/۲ میلیارد یوآنی جی‌ای سولار (JA Solar) در یک پروژه ۵ گیگاواتی تولید سلول با بازدهی بالا در ویتنام، سرمایه‌گذاری مشترک ترینا سولار با شرکت ملی برق اندونزی به منظور احداث یک کارخانه که عمدتا پنل‌های خورشیدی تولید خواهد کرد، و برنامه کانیدین سولار برای راه‌اندازی یک مرکز تولید ویفر سیلیکونی با ظرفیت سالانه ۵ گیگاوات در تایلند.

اما وزارت بازرگانی آمریکا هم در مه ۲۰۲۴ تحقیقات ضد دامپینگ درباره صدور محصولات PV شرکت‌های چینی از کامبوج، مالزی، تایلند و ویتنام را آغاز نمود و تعرفه‌هایی بر سلول‌های خورشیدی وارداتی این کشورها از چین اعمال کرد. به این ترتیب برنامه شرکت‌های چینی برای صادرات غیر مستقیم به آمریکا از طریق چهار کشور مذکور نیز به سد محکمی برخورده است.

بازار خاورمیانه

در ژوئیه ۲۰۲۴ چند شرکت بزرگ چینی مانند ژینکو سولار، سان‌گرو (Sungrow)، تی‌سی‌ال ژونگخوان (TCL Zhonghuan) و دریندا نیو انرژی (Drinda New Energy) خبر دریافت سفارشاتی بزرگ یا سرمایه‌گذاری مشترک در عربستان را اعلام کردند. پیش از این هم شرکت‌هایی مانند جی‌سی‌ال انرژی (GCL Energy)، آرک‌تک (Arctech) و ترینا سولار با برخی به توافقاتی برای همکاری در کشورهای خاورمیانه دست یافته و تمایل خود را برای احداث کارخانه در این کشورها اعلام کرده بودند.

در ماه مه سال جاری، گروهی از تولیدکنندگان بخش PV با مدیریت انجمن صنعت فتوولتائیک چین برای انجام بررسی‌های لازم به خاورمیانه رفتند و نمایندگان شرکت‌هایی از منطقه خاورمیانه هم از شرکت‌های پیشرو صنعت PV چین بازدید کردند.

فرصت‌های زیادی در خاورمیانه وجود دارد. مثلا انتظار می‌رود که «چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی» بازار بزرگی برای پروژه‌های PV فراهم سازد. البته از ریسک‌های احتمالی هم نباید غافل شد. تولیدکنندگان PV هنگام ورود به عرصه جهانی باید همکاری گسترده‌ای با شرکای خود برای سود بردن هر دو طرف داشته باشند و از منابع بین‌المللی به‌درستی استفاده کنند.

منبع: solarbeglobal

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=8372

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.