این پروژه توسط شرکت علوم و صنایع هوافضای چین آغاز شده و هدف آن ارائه پوشش جهانی پیوسته با قابلیت تصویربرداری چندگانه است.
بدنه گلولهایشکل برای برای ماندگاری بیشتر در مدار
ماهواره آزمایشی که یک سال پیش توسط شرکت علوم و صنایع هوافضای چین (CASIC) به فضا پرتاب شد، توانست عملکرد بالای سامانه تصویربرداری هوشمند با وضوح بالا و نظارت بر محیط فضایی را اثبات کند. اگرچه اطلاعات دقیقی از جرم یا ابعاد ماهواره چوتیان-۱ (Chutian-001) منتشر نشده، اما تصاویر نمایشگاه هوایی ژوهای (Zhuhai air show) در سال گذشته، طراحی بدنهای آیرودینامیک و گلولهایشکل آن را نشان میداد. این طراحی برای کاهش مقاومت جو در ارتفاعهای پایین (۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر) ضروری است، جایی که اصطکاک با هوا نسبت به مدارهای معمول ماهوارهها بسیار زیاد است.
ماهوارههای مدار بسیار پایین (VLEO) از نظر تاخیر سیگنال، قدرت ارسال، مصرف انرژی و هزینههای پرتاب مزایای قابل توجهی دارند. با این حال، نیاز به استفاده مداوم از پیشرانه برای مقابله با اصطکاک جو، عمر عملیاتی آنها را کوتاهتر میکند و تعویضهای مکرر را ضروری میسازد.
پروژه چوتیان که در ژوئیه ۲۰۲۳ کلید خورد، در سه مرحله اجرا خواهد شد. در مرحله اول، یک ماهواره آزمایشی برای بررسی عملکرد مدار بسیار پایین پرتاب شد. در ادامه، تا پایان ۲۰۲۵، خوشهای متشکل از ۹ ماهواره دیگر به فضا پرتاب میشوند تا توانایی تصویربرداری بلادرنگ از زمین را اثبات کنند.
منبع: scmp