به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، شرکتهای پیشتازی مانندAeroHT (زیرمجموعه شپینگ) به مرحله تجاریسازی کسبوکارهای پهپادی خود نزدیک میشوند، در شرایطی که پکن از اقتصاد نوظهور کم ارتفاع کمحمایت میکند؛ مفهومی که نوآوریهایی در صنعت حملونقل هوایی جهانی را هدایت میکند.
طبق بیانیهای، شرکتAeroHT درخواست خود برای دریافت مجوز ساخت اولین خودروی پرندهاش را به اداره هوانوردی غیرنظامی چین (CAAC) ارائه داد. پیش از این، شرکتEHang موفق شده بود مجوز ارائه خدمات حملونقل هوایی در ارتفاع پایین به مسافران را دریافت کند.
شرکت هونگچی (زیرمجموعه گروه خودروسازی دولتی FAW، قدیمیترین خودروساز سرزمین اصلی چین)، جیلی و سایر بازیگران مانند گروه GAC و چری نیز منابع زیادی را صرف تحقیق و توسعه در حوزه خودروهای پرنده یا پهپاد کردهاند تا راهکارهایی برای عبور از ترافیک سنگین شهری در اختیار بگذارند.
خودروهای پرنده تا رسیدن به سوددهی زمان میبرند، چراکه هزینه تولید آنها بالاست و تقاضا فعلاً اندک است؛ اما خودروسازان پیشرو برای آینده سرمایهگذاری میکنند، چرا که با طراحی و ساخت وسایل حملونقل نوآورانه، پیشرفتهای فناورانه خود را به نمایش میگذارند.
اصطلاح اقتصاد کم ارتفاع به فعالیتهای تجاری مربوط به وسایل نقلیه هوایی در ارتفاع زیر هزار متری اشاره دارد. این بخش از سال ۲۰۲۱، یعنی زمانی که پکن سیاستها و مقرراتی برای حمایت از آن وضع کرد، بهشدت رشد کرده است. این حوزه در تلاش است تا ارتباطات هوایی را درون و اطراف شهرها توسعه دهد.
خودروی پرندهی زمینی AeroHT دارای یک مینیون برقی است که میتواند هواگرد eVTOL (پرواز عمودی برقی) ذخیرهشده در عقب خود را شارژ کند. این شرکت اعلام کرد که ۷۰ درصد از تأسیسات تولیدیاش تکمیل شده و فعالیت آنها از سهماهه چهارم سال آغاز میشود.
هدف آنها فروش ۵۰۰۰ دستگاه از این خودروها با قیمت تقریبی ۲۰۰ هزار دلار آمریکا برای هر دستگاه است.
شرکتهای هونگچی و جیلی نیز وارد حوزه نوپای پهپاد شدهاند تا با بازیگران تثبیتشدهای مانندEHang و DJI رقابت کنند و از زنجیرههای تأمین خود، دانش در حوزه برقیسازی، دیجیتالیسازی و فناوری رانندگی خودکار بهره بگیرند.
بر اساس پیشبینی اداره هوانوردی چین، با توجه به حمایتهای سیاستی، نوآوریهای فناورانه و افزایش سرمایهگذاریها، اندازه بازار اقتصاد کم ارتفاع چین تا سال ۲۰۳۵ بیش از پنج برابر خواهد شد و از سال ۲۰۲۴ به ۳.۵ تریلیون یوان (معادل حدود ۴۸۵.۷ میلیارد دلار) خواهد رسید. از اواسط سال ۲۰۲۴، خودروهای برقی بیش از نیمی از فروش خودروهای جدید در چین را تشکیل میدادند.
خودروساز دولتیGAC در دسامبر گذشته از خودروی پرنده خود با نامGOVY رونمایی کرد و نخستین خودروی پرنده با بالهای کامپوزیتی به نامGOVY AirJet را معرفی کرد. سامانهRobo-AirTaxi این شرکت از خودروهای AirCar برای سفرهای جادهای تا ۲۰ کیلومتر و ازAirJet برای سفرهای هوایی تا ۲۰۰ کیلومتر استفاده میکند.
جیلی در سال ۲۰۲۰ شرکت تابعهای به نامAerofugia تأسیس کرد که پهپادهای بدون سرنشین (UAV) و eVTOL های مسافربری تولید میکند. این شرکت بر حملونقل ارتفاع پایین برای اهدافی مانند گردشگری و عملیات امداد پزشکی تمرکز دارد. هزینه عملیاتی این خودروها حدود ۲۰ تا ۳۳ درصد کمتر از بالگردهای سنتی است. این شرکت قصد دارد در نیمه دوم سال آینده پروازهای آزمایشی در شهر چنگدو را آغاز کند و پس از سال ۲۰۳۰ برای توسعه گستردهتر برنامهریزی کرده است.
شرکت دولتی چانگان اواخر سال گذشته اعلام کرد که باEHang برای تحقیق و توسعه، تولید، فروش و بهرهبرداری از eVTOL ها مشارکت میکند. دو شرکت همچنین احتمال تشکیل یک سرمایهگذاری مشترک را برای توسعه فناوریهای اکوسیستم حملونقل آینده بررسی خواهند کرد.
چری نیز از نمونه اولیه خودروی پرندهاش رونمایی کرد و پروازی آزمایشی به مسافت حدود ۸۰ کیلومتر انجام داد. این خودروی پرنده فاقد فرمان و پدال گاز است و از سه بخش تشکیل شده: هواگرد، کابین هوشمند و شاسی هوشمند. این خودرو میتواند بین حالت پرواز خودکار و رانندگی جادهای جابهجا شود و برای سفرهای کوتاه شهری با هدف کاهش تراکم ترافیکی مناسب است.
منبع: scmp