• امروز : پنج شنبه - ۲۰ آذر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 11 December - 2025
0

تقویت امنیت غذایی با بهره گیری کشاورزی چین از فناوری

  • کد خبر : 11952
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۴ - ۸:۰۰
تقویت امنیت غذایی با بهره گیری کشاورزی چین از فناوری
هم‌زمان با روز جهانی غذا، کاروان‌های کمباین‌های زنجیری در مناطق اصلی تولید غله چین از دل مزارع عبور کردند و برای برداشت یک محصول پربار شتاب گرفتند.

به گزارش شینهوا، در استان شاندونگ در شرق چین کشاورزان مجموعه‌ای از اقدامات را برای تضمین برداشت پاییزی به کار گرفته‌اند و با چالش‌هایی که ناشی از بارندگی‌های مداوم است، مقابله می‌کنند.

در شهرستان وِن‌شانگ، یکی از شهرستان‌های عمده کشاورزی در شاندونگ، ۶۵ تأسیسات حرفه‌ای خشک‌کنی مکانیکی با حداکثر ظرفیت در حال فعالیت هستند تا ذرت برداشت‌شده را خشک کنند و از خسارات ناشی از کپک‌زدگی جلوگیری کنند.

تا ماه اکتبر، ۳۸ مرکز خشک‌کنی غله در این شهرستان ایجاد شده است، با ظرفیت خشک‌کنی روزانه ۹,۵۰۰ تن؛ ظرفیتی که نسبت به سال ۲۰۲۰ نزدیک به پنج برابر افزایش یافته و برداشت پاییزی پربار را تضمین می‌کند.

در چین، مدیریت علمی مزارع و زیرساخت‌های مدرن کشاورزی به تقویت کشاورزی و حفاظت از خاک جان تازه‌ای بخشیده است. فناوری به کشاورزان کمک کرده تا در تمام مراحل کاشت تا برداشت بر چالش‌های مختلف غلبه کنند.

در قطعه زمینی متعلق به یک مزرعه تعاونی در شهرستان بولی، شهر چیتای‌هه، در استان هیلونگ‌جیانگ در شمال‌ شرق چین، کمباین‌های بزرگ به جلو و عقب میان ردیف‌های بوته‌های پرپُشت سویا حرکت می‌کنند.

تعاونی بیش از ۷۰ کمباین بزرگ را برای تسریع کار برداشت به کار گرفته است.

امسال، این تعاونی بیش از ۴۶۶۶٫۷ هکتار ذرت و سویا کاشته است. دمای بالاتر از حد معمول باعث شد محصولات زودتر از سال‌های گذشته برسند و رشد کلی آنها قوی‌تر باشد.

تعاونی امسال روش‌های نوین حفاظت گیاهی را معرفی کرده است، از جمله سم‌پاشی هوایی با پهپاد و تکنیک‌های کشت متراکم؛ روش‌هایی که انتظار می‌رود تولید سویا را به طور قابل‌توجهی افزایش دهند.

تکنیک‌های کشت یادشده، همراه با فناوری آبیاری تلفیقی آب و کود، شیوه‌های علمی کشاورزی هستند  و هم‌اکنون به ترتیب حدود ۴.۵ میلیون هکتار و ۲۶۷ هزار هکتار از زمین‌های غله استان را پوشش می‌دهند.

در سراسر چین، بیش از ۶۶.۷ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی «استاندارد بالا» ایجاد شده است؛ زمین‌هایی که حاصلخیزی خاک آنها با پیشرفت‌های فناورانه و مدیریت علمی مزارع به‌خوبی حفظ شده است.

امروزه، کشاورزان چینی به طور فزاینده‌ای از ارقام جدید و پربازده استفاده می‌کنند. در یک مزرعه آزمایشی ۳۴.۲ هکتاری متعلق به دانشگاه کشاورزی شنیانگ در استان لیائونینگ، شش رقم برنج فوق‌پربازده برای نمایش و انتخاب در حال کشت است.

در فصل برداشت غله، شهر شنیانگ — پایتخت لیائونینگ — میزبان «رقابت سالانه انتخاب بذر» بود؛ رویدادی که در آن ۵۴ رقم جدید برنج که توسط مؤسسات تحقیقاتی کشاورزی مانند آکادمی علوم کشاورزی لیائونینگ توسعه یافته‌اند، در یک مزرعه نمایشی کشت شدند. کشاورزان می‌توانند آنها را از نظر عملکرد، کیفیت و طعم برنج مقایسه کنند.

خوداتکایی چین در تأمین غذای ۱.۴ میلیارد نفر، نشان‌دهنده تعهد این کشور به تثبیت بازارهای جهانی غذاست؛ اقدامی هم‌راستا با ابتکار روز جهانی غذا که از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) ترویج شده و هدف آن بهبود امنیت و پایداری سیستم‌های غذایی جهانی است.

موضوع سال ۲۰۲۵، «دست در دست برای غذای بهتر و آینده‌ای بهتر»، فراخوانی است برای همکاری جهانی در ایجاد آینده‌ای صلح‌آمیز، پایدار، شکوفا و برخوردار از امنیت غذایی.

در سال ۲۰۲۴، تولید غله چین برای نخستین بار از ۷۰۰ میلیون تن فراتر رفت. علم نقشی فزاینده در این ثبات چشمگیر دارد، به‌طوری‌که سهم فناوری کشاورزی در این تولید اکنون بیش از ۶۳ درصد است.

چین ضمن تضمین امنیت غذایی خود، تجربیات توسعه کشاورزی را با جهان نیز به اشتراک گذاشته است.

بر اساس اعلام وزارت کشاورزی و امور روستایی، چین ۲۴ مرکز نمایش فناوری کشاورزی در آفریقا تأسیس کرده که عملکرد محصولات در این مناطق را به طور متوسط بین ۳۰ تا ۶۰ درصد افزایش داده و «دانش چینی» برای مدرن‌سازی کشاورزی جهانی ارائه کرده است.

منبع: cn

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=11952

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.