به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، شرکتهایی که دولت آنها را «غولهای کوچک» مینامد شامل ۵ هزار شرکتی است که در فناوریهای جدید از جمله هوش مصنوعی (AI) و اقتصاد در ارتفاع پایین و پهپادهای تجاری کار میکنند.
چین از غولهای کوچک به عنوان بخشی از تلاش گستردهتر خود برای ترویج فناوریهای داخلی و افزایش خودکفایی حمایت میکند، چراکه اختلافات با ایالات متحده دسترسی به برخی منابع را محدود میکند.
از سال ۲۰۲۲، چین ۸۹۹۷ غول کوچک را در راستای هدف ایجاد ۱۰ هزار شرکت تا سال ۲۰۲۵ شناسایی کرده بود، این اقدام به عنوان بخشی از چهاردهمین برنامه پنج ساله برای ۲۰۲۱-۲۰۲۵ ترسیم شده بود.
چین مدعی سهم بازار در بخشهای صنعتی مانند خودرو، لوازم خانگی و ماشینآلات است. این به نفع شرکت های کوچک و متوسط خواهد بود که تامین کنندگان مهم قطعات هستند. شکی نیست که چین یک اقتصاد نوآورتر خواهد شد.
میانگین سرمایهگذاری تحقیق و توسعه توسط «غولهای کوچک» در مجموع ۷ درصد از درآمد عملیاتی آنها بوده است، در حالی که آنها به طور متوسط ۲۲ اختراع ثبت کردهاند. این معیارها برای غولهای کوچک در مقایسه با شرکتهای بزرگ «بسیار بالاتر» است.
غول های کوچک، اغلب شرکت های نسبتا مبهم، محصولات یا تخصص مرتبط با صنایع استراتژیک چین، از جمله نیمه هادی ها، انرژی، تولید پیشرفته، مواد حیاتی و اجزای باتری را ارائه میدهند. برای واجد شرایط بودن، یک شرکت باید به رشد درآمد مرکب سالانه حداقل ۵ درصد دست یابد.
حدود ۹۰ درصد از ۱۴۶۰۰ غول کوچک، شرکتهای تولیدی هستند که بیش از ۸۰ درصد آنها در زنجیرههای صنایع نوظهور استراتژیک مانند نیمهرساناها و هوافضا فعالیت میکنند.
شرکتهای بزرگ دولتی به طور سنتی از دولت چین حمایت میکردند، اما پکن قصد دارد تا سال ۲۰۲۶ حمایت خود را از غولهای کوچک افزایش دهد. همچنین در ماه ژوئن، وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین دستورالعملهای حمایت مالی خاصی از جمله یارانه برای غولهای کوچک واجد شرایط را اعلام کرد.
منبع: scmp