به گزارش چاینا دیلی، این قانون اوایل نوامبر در کمیته دائمی چهاردهمین کنگره ملی خلق چین به تصویب رسید و شامل ۹ بخش است که حوزههای مختلفی از جمله برنامهریزی، توسعه و بهرهبرداری انرژی، زیستبومهای بازار انرژی، ذخایر انرژی و تدابیر ویژه برای شرایط اضطراری، نوآوری، نظارت و مدیریت فناوریهای مرتبط با انرژی و مسئولیتهای حقوقی را پوشش میدهد.
چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده انرژی جهان، تا به حال قانون زیربنایی و جامع و فراگیری برای مبحث انرژی نداشت و تنها برخی قوانین مجزا و خاص (مانند قوانین زغالسنگ، برق، صرفهجویی در مصرف انرژی و انرژیهای تجدیدپذیر) را وضع کرده بود، و حالا قرار است قانون جدید این شکاف حقوقی را پر کند.
کارشناسان معتقدند که قانون انرژی، مشوق بزرگی برای «مصرف سبز» خواهد بود.
در این قانون اهداف روشنی برای پیشبرد انرژی سبز تعیین شده و مسئولیتهای نهادهای مرتبط نیز مشخص گردیده و همچنین الزامات مربوط به انواع مختلف انرژیهای تجدیدپذیر (از جمله انرژی آبی، بادی و خورشیدی) دقیقا تشریح شده است.
به عنوان مثال در مورد توسعه و استفاده از انرژی بادی و خورشیدی، باید ترکیبی از دو مدل متمرکز و نامتمرکز در کنار هم مد نظر قرار گیرد، و برای ریزشبکهها، تجارت برق تولید شده با سامانههای نامتمرکز و سایر مدلهای نوآورانه کسبوکار هم مبنایی حقوقی فراهم میشود.
بهعلاوه در قانون جدید پشتیبانی نهادی از مصرف انرژی سبز پررنگتر شده است و ماده ۳۴ آن به ایجاد مکانیسمهایی مانند گواهی برق سبز به منظور ایجاد انگیزه برای مصرف این نوع انرژیها اشاره دارد.
گواهیهای برق سبز نوعی ابزار الکترونیکی برای معاملات برق سبز در چین هستند و هر گواهی نشانگر هزار کیلووات ساعت برق سبز تولید شده با منابع تجدیدپذیر است.
آخرین دادههای اداره ملی انرژی چین نشان میدهد که ظرفیت نصب شده برق بادی و خورشیدی در این کشور تا پایان ژوئیه امسال، یعنی شش سال پیش از موعد برنامهریزی شده، به بیش از ۲/۱ میلیارد کیلووات رسیده است.
منبع: chinadaily