به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، بر اساس این طرح، وزارت کشاورزی و امور روستایی چین ۱۰ حوزه بسیار مهم را برای اولویتبندی و در عین حال زیر نظر گرفتن دقیق پیشرفتها در مرزهای فناوری جهان ترسیم کرده است.
بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی، پرورش گونههای جدید کشاورزی، بهبود کیفیت زمینهای زراعی و توسعه ماشینآلات و تجهیزات کشاورزی نوآورانه، همگی در خط مقدم تلاش چین برای خودکفایی خواهند بود، چراکه چین در تلاش است امنیت غذایی بیش از ۱٫۴ میلیارد نفر را تضمین و در عین حال ماهیت مستقل و قابل کنترل زنجیره صنعتی خود را حفظ کند.
در دنیای امروز، نوآوریهای علمی و فناوری به میدان اصلی نبرد رقابت استراتژیک بینالمللی تبدیل شده است. سال گذشته، تولید غلات چین برای اولین بار از ۷ میلیارد تن فراتر رفت و نقطه عطفی بود که فناوری کشاورزی در آن نقش مهمی ایفا کرد.
موج جدید انقلاب فناوری کشاورزی که توسط بیوتکنولوژی و فناوری اطلاعات هدایت میشود، در آستانه دستیابی به پیشرفتهای مهم است. فناوریهای نوظهور مانند ویرایش ژن و هوش مصنوعی به سرعت در حال تکامل هستند و بازسازی زنجیرههای صنعتی و تأمین در بخش کشاورزی را تسریع میکنند.
کشت گونههای جدید کشاورزی – از جمله برنج، گندم، ذرت، سویا، مرغ پر سفید و محصولات آبزی – کانون اصلی توسعه فناوری کشاورزی در پنج سال آینده است، همانطور که در برنامه وزارت کشاورزی چین نیز مشخص شده است.
چین تحقیقات در زمینه فناوریهای اصلاح بیولوژیکی و ژنتیک را برای کشت گونههای پرمحصول، بسیار سازگار و با کیفیت بالا با حقوق مالکیت معنوی مستقل تسریع خواهد کرد و اتکای این کشور به منابع بذر خارجی را کاهش خواهد داد. انتظار میرود فناوریهای پیشرفته، از جمله ویرایش ژن، زیستشناسی مصنوعی و هوش مصنوعی، روند این روند را تسریع کنند.
با توجه به عدم قطعیتهای زنجیره تأمین و چالشهای آب و هوایی در سالهای اخیر، پکن امنیت کشاورزی و خودکفایی فناوری را در اولویت قرار داده است.
در سه سال گذشته، از زمانی که رئیس جمهور شی جین پینگ اهمیت صنعت بذر را در سال ۲۰۲۲ تکرار کرد، محققان تلاشهای خود را برای ایجاد گونههای جدید نوآورانه افزایش دادند. این امر پس از آن صورت گرفت که شی جین پینگ در کنفرانس کار اقتصادی مرکزی ۲۰۲۰ گفت این کشور باید برای پیشرفت فناوری بذر و تحول صنعت بذر تلاش کند.
در طرح جدید همچنین بر لزوم تضمین ایمنی و کیفیت محصولات کشاورزی تأکید شده و توسعه مکانیزاسیون کشاورزی و تجهیزات هوشمند را خواستار شده است.
این سیاستها، تحقیق و توسعه ماشینآلات کشاورزی هوشمند پیشرفته را تشویق میکند و در عین حال ادغام هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و روباتیک با کشاورزی را برای افزایش بهرهوری و کاهش اتکا به کار دستی ترویج میکند.
از نظر توسعه روستایی، دولتهای محلی مسیرهای نوسازی کشاورزی و روستایی را بر اساس ویژگیهای منطقهای مختلف تدوین میکنند، توسعه متوازن مناطق شهری و روستایی را ارتقا میدهند، اقتصاد روستایی را تقویت میکنند و استانداردهای زندگی کشاورزان را بهبود میبخشند.
با کمک قانون حفاظت از خاک سیاه که در سال ۲۰۲۲ تصویب شد، از حاصلخیزترین خاک در مناطقی که بخش عمده تولید غلات چین را بر عهده دارند حفاظت میشود و همچنین برای کاهش تخریب زمینهای زراعی و اجرای سیستمهای نظارت هوشمند تلاش میشود وگام هایی در جهت بهبود بهرهوری پایدار زمینهای کشاورزی برداشته خواهد شد.
منبع: scmp