• امروز : سه شنبه - ۲۱ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 11 March - 2025
0

برنج جدید چینی و کاهش خطر بیماری قلبی

  • کد خبر : 9556
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۸:۳۰
برنج جدید چینی و کاهش خطر بیماری قلبی
تیم چینی سویه‌ای از برنج تولید کردند که ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، دانشمندان چینی برنج و گندم را برای تولید کوآنزیم Q10 یا CoQ10 – یک آنتی اکسیدان که برای کمک به درمان علائم بیماری قلبی استفاده می‌شود – اصلاح ژنتیکی کردند.

دانشمندان چینی می‌گویند نوع جدیدی از برنج را ساخته‌اند که مولکولی تولید می‌کند که ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.

کوآنزیم Q10 که با نام یوکینون یا CoQ10 نیز شناخته می‌شود، یک ترکیب طبیعی است که به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد و نقش مهمی در تولید انرژی در سلول‌ها دارد. این ماده عمدتاً در میتوکندری سلول‌ها، که مرکز تولید انرژی سلول‌ها است، یافت می‌شود و به فرآیند تولید ATP (آدنوزین تری‌فسفات) کمک می‌کند. ATP منبع اصلی انرژی برای بسیاری از فعالیت‌های سلولی است.

کوآنزیم Q10 خواص بسیاری دارد که می‌تواند برای سلامتی مفید باشد. این ماده به تولید انرژی در سلول‌ها، به ویژه در ارگان‌هایی مانند قلب، کلیه‌ها و کبد، کمک می‌کند. علاوه بر این، CoQ10 یک آنتی‌اکسیدان قوی است که از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و به کاهش استرس اکسیداتیو که عامل پیری زودرس و بسیاری از بیماری‌ها است، کمک می‌کند.

تحقیقات نشان داده‌اند که CoQ10 می‌تواند عملکرد قلبی را بهبود بخشد، فشار خون را کاهش دهد و برای افرادی که داروهای کاهش‌دهنده چربی مصرف می‌کنند، مفید باشد. این کوآنزیم همچنین می‌تواند از مغز در برابر آسیب‌های اکسیداتیو محافظت کرده و عملکرد شناختی و حافظه را به ویژه در افراد مبتلا به بیماری‌های مانند پارکینسون و آلزایمر بهبود بخشد. CoQ10 همچنین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و می‌تواند در برابر بیماری‌های عفونی و التهاب‌ها محافظت کند. این ماده به طور طبیعی در غذاهایی مانند گوشت قرمز، ماهی‌ها، روغن‌های گیاهی، مغزها و دانه‌ها و سبزیجات برگ‌سبز یافت می‌شود. در برخی موارد، افراد ممکن است نیاز به مصرف مکمل‌های CoQ10 داشته باشند، به ویژه زمانی که بدن نتواند به اندازه کافی این کوآنزیم تولید کند.

سطوح پایین‌تری از کوآنزیم در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی یا کسانی که داروهای کاهش دهنده کلسترول مصرف می‌کنند یافت شده است و CoQ10 اغلب به عنوان مکمل استفاده می‌شود زیرا تحقیقات نشان داده است که می‌تواند علائم بیماری‌های قلبی را بهبود بخشد.

CoQ10 به طور طبیعی در غذاهایی مانند ماهی، گوشت و آجیل یافت می‌شود، در حالی که محصولات اصلی مانند برنج، گندم و جو دوسر عمدتاً شکل دیگری از کوآنزیم به نام CoQ9 را تولید می‌کنند که فواید مشابهی ندارد.

محققان آکادمی علوم چین (CAS) در مقاله‌ای که در ژورنال معتبر Cell منتشر شد، گفتند: «تولید مهندسی CoQ10 در محصولات به سلامت انسان کمک می‌کند».

برای دستیابی به این هدف، محققان ابتدا ۱۳۴ نمونه گیاهی از ۶۷ خانواده گیاهی را برای تعیین تغییرات ژنتیکی در آنهایی که CoQ9 بیشتری تولید می‌کنند، مورد مطالعه قرار دادند. آنها با استفاده از این اطلاعات، برنج و گندمی را که عمدتاً CoQ10 تولید می‌کنند، با موفقیت اصلاح کردند.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=9556

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.