• امروز : پنج شنبه - ۱۴ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 3 April - 2025
0

بازگشت طراح برتر تراشه از آمریکا به چین

  • کد خبر : 9454
  • ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۸:۳۰
بازگشت طراح برتر تراشه از آمریکا به چین
بازگشت سان نان، کارشناس تراشه دانشگاه شینهوا به چین، در موج دانشمندان چینی که از خارج از کشور بازگشته بودند تا حد زیادی مورد توجه قرار نگرفت تا زمانی که این دانشگاه معتبر پکن استادی را که به ایجاد بیش از 50 تراشه پیشرفته در مدت کمی بیش از چهار سال کمک کرده بود، در کانون توجه رسانه‌های اجتماعی قرار داد.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، سان نان پس از سال‌ها اقامت در ایالات‌متحده با امید به «آموزش متخصصان تراشه برای چین و حل مشکلات تولید فناوری تراشه‌های متوسط ​​و پیشرفته» به وطنش بازگشت.

سان، استاد دپارتمان مهندسی الکترونیک دانشگاه شینهوا ، پس از بیش از یک دهه اقامت در ایالات‌متحده در سال ۲۰۲۰ به میهن خود بازگشت. بازگشت او به وطن در زمانه سیاست ایالات‌متحده بود که دانشمندان را به دلیل داشتن ارتباط مشکوک با پکن هدف قرار داد و محققان احساس بیگانگی کردند.

نیمه‌هادی‌های سطح بالا – قطعاتی که بخش کلیدی نوآوری از هوش مصنوعی تا محاسبات کوانتومی هستند- حوزه مهمی از مهار فناوری ایالات‌متحده به شمار می‌آیند که چین در تلاش برای شکستن آن است.

سان از زمان پیوستن به دانشگاه شینهوا در بیش از چهار سال پیش، هم بر روی تحقیقات علمی و هم بر روی کاربردهای صنعتی با هدف تولید تراشه‌های قابل‌اعتمادتر و کارآمدتر با هزینه کمتر کار کرده‌اند. آن‌ها تعدادی پروژه تحقیقاتی بزرگ ملی را به عهده گرفته‌اند.

فناوری‌های طراحی مدار با کارایی بالا که آن‌ها توسعه داده‌اند در بیش از ۵۰ تراشه ادغام شده‌اند. این تراشه‌ها برای شبکه برق، راه‌آهن پرسرعت، اندازه‌گیری و کنترل صنعتی، ابزار دقیق، وسایل نقلیه الکتریکی و سایر زمینه‌ها استفاده شده است.

این تراشه‌ها جایگزین واردات محصولات مشابه خارجی شدند و حتی در برخی از شاخص‌های فنی اصلی از همتایان خارجی پیشی گرفتند تا به سطح پیشرو بین‌المللی برسند.

کمک‌های سان نیز توسط دولت چین به رسمیت شناخته شده است. در سال ۲۰۲۳، مدالی به دلیل برتری در زمینه علمی و پژوهشی دریافت کرد. این جایزه بالاترین افتخاری است که توسط اداره منابع انسانی و تأمین اجتماعی شهرداری پکن به جوانان برجسته شاغل در پایتخت اعطا می‌شود.

سان در سال ۲۰۰۲ به عنوان دانشجوی کارشناسی در دانشگاه شینهوا پذیرفته شد. پس از فارغ‌التحصیلی در سال ۲۰۰۶ به عنوان دانشجوی رتبه برتر در رشته خود، برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا با تمرکز تحقیقاتی در زمینه طراحی مدارهای مجتمع به دانشگاه هاروارد رفت.

او سپس در سال ۲۰۱۱ به عنوان عضو هیئت‌علمی به دانشگاه تگزاس در بخش مهندسی برق و کامپیوتر آستین پیوست. وی در سال ۲۰۱۷ به ریاست دپارتمان رسید و تا می ۲۰۲۰ در این موسسه باقی ماند.

وی جایزه شغلی را از بنیاد ملی علوم ایالات‌متحده در سال ۲۰۱۳ دریافت کرد و از انجمن مدارهای حالت‌جامد موسسه مهندسین برق و الکترونیک (IEEE) در سال ۲۰۲۰ جایزه دریافت کرد.

طبق وب‌سایت دانشکده شینهوا، سان به عنوان مشاور برای شرکت‌هایی در صنایع فناوری و نیمه‌رسانا مانند Intel، Texas Instruments و Analog Devices خدمت کرده است.

سان در اواخر سال ۲۰۲۱ گفت که در دهه گذشته، دانشگاه شینهوا پیشرفت‌های زیادی در منابع تحقیقاتی، امکانات سخت‌افزاری و سیستم‌های مدیریتی داشته است. او همچنین در مورد اینکه چرا انتخاب کرده به دانشگاه خود بازگردد صحبت کرد. وی گفت: رفتن به خارج از کشور فقط برای یادگیری فناوری است… فضای زیادی برای بازی در داخل کشور وجود دارد، و خوب است که کاری برای کشور خودم انجام دهم.

از سال ۲۰۲۰، عواملی مانند افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی با غرب و قدرت علمی رو به رشد چین، این کشور را به مقصدی جذاب برای دانشمندان برجسته تبدیل کرده است.

این روند توسط تعدادی از تحلیل‌ها اثبات شده است. گزارشی که اخیراً منتشر شد نشان داد که چین از نظر تعداد کارشناسان سطح بالای علم و فناوری از ایالات‌متحده پیشی گرفته و از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴، تعداد دانشمندان برتر در چین افزایش یافته، در حالی که تعداد دانشمندان در ایالات‌متحده کاهش یافته است.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=9454

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.