این فناوری توسط یک تیم پژوهشی چینی توسعه یافته و از لیزر کممصرف برای ارسال داده از مدار زمینثابت بهره میبرد. در این فناوری از فرستنده لیزری ۲ واتی نصبشده روی ماهوارهای در مدار زمینثابت استفاده میشود. مدار زمینثابت به ماهواره امکان میدهد بهطور دائمی روی یک نقطه مشخص از زمین متمرکز بماند و ارتباط پایدار برقرار کند.
انتقال داده با سرعت یک گیگابیت بر ثانیه
آزمایش این سامانه در رصدخانه لیجیانگ (Lijiang Observatory)، با بهرهگیری از تلسکوپی ۶ فوتی و ۳۵۷ آینه میکروسکوپی، انجام شد. پژوهشگران موفق شدند دادهها را با سرعت ۱ گیگابیت بر ثانیه انتقال دهند؛ رقمی که تقریبا پنج برابر بیشتر از میانگین سرعت اتصال استارلینک در مدار پایین زمین است. این فناوری در صورت توسعه تجاری میتواند امکان ارتباط پایدار، دانلود سریع و کیفیت بهتر در مناطق دورافتاده را فراهم کند.
یکی از چالشهای مهم در ارسال داده با لیزر از فضا، آشفتگیهای جوی است که باعث تضعیف یا پراکندگی سیگنال میشود. در این پروژه، از فناوری اپتیک تطبیقی برای اصلاح لحظهای اعوجاجهای جوی استفاده شده و همچنین روشی موسوم به گیرندگی با تنوع مد (mode diversity reception) بهکار گرفته شده است که پایدارترین بخشهای سیگنال پراکنده را انتخاب و تقویت میکند.
با توجه به اهمیت دسترسی پایدار به اینترنت، این فناوری میتواند در آینده برای استفاده در کشتیها، مناطق کوهستانی، زمینهای کشاورزی و دیگر مناطق فاقد زیرساخت ارتباطی بهکار گرفته شود. همچنین مأموریتهای فضایی نیز از مزایای یک ارتباط سریع و پایدار بهرهمند خواهند شد.
منبع: elcabildo