• امروز : پنج شنبه - ۲۵ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 15 May - 2025
0

انتشار ۸۲۶ میلیون دلار از اولین اوراق قرضه دولتی سبز چین

  • کد خبر : 10004
  • ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۹:۰۰
انتشار ۸۲۶ میلیون دلار از اولین اوراق قرضه دولتی سبز چین
چین در اولین فروش اوراق قرضه حاکمیتی سبز خود، ۶ میلیارد یوان (۸۲۶ میلیون دلار) سرمایه جذب کرد؛ اقدامی که نشان‌دهنده تلاش این کشور برای تقویت جایگاه زیست‌محیطی خود نزد سرمایه‌گذاران جهانی است.

به گزارش بلومبرگ، میزان تقاضای سرمایه‌گذاران برای این اوراق به بیش از ۴۷ میلیارد یوان رسید. اوراق سه‌ساله و پنج‌ساله با نرخ بهره ۱.۸۸ درصد و ۱.۹۳ درصد قیمت‌گذاری شدند؛ در حالی که در ابتدا نرخ‌هایی حدود ۲.۳ درصد و ۲.۳۵ درصد مورد بحث بود که نشان می‌دهد میزان تقاضا به قدری بالا بوده که چین توانسته نرخ بهره را کاهش دهد.

این اوراق قرضه سبز به یوان و به‌صورت بین‌المللی (offshore) منتشر شده و قرار است در هنگ‌کنگ ثبت شوند. همچنین چین قصد دارد برای معامله این اوراق در بورس لندن نیز درخواست ثبت بدهد. این اقدام حاکی از تمایل پکن برای گسترش روابط مالی با بریتانیا و دستیابی به بزرگ‌ترین خریداران بدهی‌های پایدار در جهان یعنی سرمایه‌گذاران اروپایی است.

نرخ‌های کوپن این اوراق حدود ۱ تا ۲ واحد پایه کمتر از اوراق قرضه غیرسبز به یوان است که چین در ماه فوریه در هنگ‌کنگ منتشر کرده بود.

این فروش به سرمایه‌گذاران این فرصت را داد تا به‌طور مستقیم با وزارت دارایی چین وارد گفتگو شوند و درباره برنامه‌های اقتصادی، راهبرد کربن‌زدایی و وضعیت اقتصاد چین گفت‌وگو کنند. حتی همین امکان دیدار مستقیم با وزارت دارایی، اقدامی بی‌سابقه محسوب می‌شود.

برنامه انتشار این اوراق قرضه سبز، نخستین بار در ژانویه و هم‌زمان با سفر وزیر خزانه‌داری بریتانیا به پکن اعلام شد؛ دیداری که در آن دو کشور وعده دادند همکاری‌های مالی خود را تقویت و مشارکت در بازار سرمایه را گسترش دهند.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که چین به طور فزاینده‌ای به عرضه اوراق قرضه در بازارهای خارجی روی آورده است. از جمله، در نوامبر ۲۰۲۴ اوراقی به ارزش ۲ میلیارد دلار در عربستان سعودی و در سپتامبر همان سال، اوراقی به ارزش ۲ میلیارد یورو (۲.۲ میلیارد دلار) در پاریس عرضه کرد.

با وجود کاهش انتشار جهانی اوراق قرضه سبز در سه‌ماهه‌های پایانی سال ۲۰۲۴، نهادهای چینی در سال جاری بزرگ‌ترین صادرکنندگان این نوع اوراق بوده‌اند.

این اقدام چین می‌تواند سایر نهادهای چینی را نیز ترغیب کند تا برای تأمین مالی، به بازار جهانی تأمین مالی پایدار روی آورند. این امر به آن‌ها کمک می‌کند تا ضمن تنوع‌بخشی به منابع مالی خود، فرآیند گذار به شیوه‌های کم‌کربن را تسهیل کنند.

چین، به عنوان بزرگ‌ترین آلاینده گازهای گلخانه‌ای جهان، در مسیر آن است که تا پیش از مهلت تعیین‌شده سال ۲۰۳۰ به اوج انتشار گازهای گلخانه‌ای برسد. این کشور در حال اجرای مجموعه‌ای از برنامه‌ها برای تسریع در فرآیند کربن‌زدایی است؛ از جمله گسترش بازار تجارت گازهای گلخانه‌ای و افزایش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر.

منبع: bloomberg

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=10004

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.