به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، ظرفیت محاسباتی در این چین تا ماه ژوئن۲۰۲۴، به ۲۴۶ اگزا فلاپس (EFLOPS) یا ۲۴۶ کوئینتیلیون عملیات ممیز شناور در ثانیه رسید. یک کوئینتیلیون عدد ۱ و ۱۸ صفر و معادل یک میلیارد میلیارد است.
این رقم نشان دهنده رشد تقریباً ۲۵ درصدی نسبت به ۱۹۷ EFLOPS در سال ۲۰۲۳ است. اگر این سرعت ادامه یابد، دومین اقتصاد بزرگ جهان در مسیر دستیابی به هدف تعیین شده در سال گذشته برای دستیابی به توان محاسباتی ۳۰۰ EFLOP تا سال ۲۰۲۵ است. همچنین رشد قدرت محاسباتی هوشمند مورد استفاده در وظایف مرتبط با هوش مصنوعی ۶۵ درصد افزایش یافت.
چین همچنان دومین نیروگاه محاسباتی قوی پس از ایالاتمتحده است. آکادمی فناوری اطلاعات و ارتباطات چین (CAICT) بیان میکند که ایالاتمتحده ۳۲ درصد از کل قدرت محاسباتی جهان با ۹۱۰ EFLOPS را تا پایان سال گذشته به خود اختصاص داده که بالاتر از چین با سهم ۲۶ درصد است. این گزارش امکانات دولتی و تجاری را در بر میگیرد.
سرعت شتابان دیجیتالیسازی و تحول هوشمند صنایع مختلف باعث ایجاد «نیاز فوریتر» به زیرساختهای اطلاعات دیجیتال مانند امکانات قدرت محاسباتی شده است. دستیابی به پیشرفتهای بزرگتر در فناوری کلیدی از جمله تراشههای پیشرفته، طراحی معماری، الگوریتمهای مدل زبان بزرگ و پروتکلهای انتقال با سرعت بالا ضروری است.
چالش صنعت محاسبات چین این است که هنوز «چند پاره» است، که آن را به چالشی برای تطبیق دقیق تقاضا و عرضه تبدیل میکند.
پکن برای رسیدگی به مشکل عدم تعادل منطقهای در منابع دیجیتال، در سال ۲۰۲۲ پروژهای به نام دادههای شرقی و محاسبات غربی را راهاندازی کرد تا به دنبال ایجاد تعادل بین مناطق مرفهتر شرق چین و غرب غنی از انرژی باشد. این طرح شامل ساخت ۱۰ خوشه محاسباتی در سراسر چین است.
منبع: scmp