• امروز : شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 3 May - 2025
0

اصلاح «مبدأ کالا» در چین برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی نیمه‌رسانا

  • کد خبر : 9894
  • ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۹:۰۰
اصلاح «مبدأ کالا» در چین برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی نیمه‌رسانا
چین در بحبوحه تشدید جنگ تعرفه‌ای با ایالات‌متحده، محل مبدأ مدارهای مجتمع (IC) را مشخص کرده است؛ اقدامی که انتظار می‌رود به نفع کارخانه‌های نیمه‌هادی داخلی باشد و در نتیجه، احتمالاً برنامه رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای بازگرداندن تولید به آمریکا را تضعیف کند.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، انجمن صنعت نیمه‌هادی چین  (CSIA)که تحت حمایت دولت فعالیت می‌کند، اعلام کرد که طبق مقررات گمرکی، محل مبدأ تراشه‌ها بر اساس مکان ساخت ویفر تعیین می‌شود؛ این فرآیند در کنار طراحی، بسته‌بندی و آزمایش تراشه یکی از مراحل کلیدی در زنجیره تأمین تراشه است. طبق این اطلاعیه، صرف‌نظر از این که تراشه‌ها بسته‌بندی‌شده باشند یا خیر، هنگام اظهار واردات، باید محل ساخت ویفر به عنوان مبدأ محصول اعلام شود.

تعریف «مبدأ» تراشه‌ها بر اساس «آخرین تحول اساسی» می‌تواند توسعه‌دهندگان تراشه را تشویق کند که محصولات خود را در کارخانه‌های داخلی نظیر شرکت بین‌المللی تولید نیمه‌هادی (SMIC) پردازش کنند.

این تغییر پیامدهای مهمی برای صنعت نیمه‌هادی آمریکا دارد. این قانون جدید چین که بزرگ‌ترین بازار IC جهان است، می‌تواند هزینه تولید تراشه در کارخانه‌های آمریکایی را افزایش دهد و در نتیجه کارخانه‌ها را به راه‌اندازی واحدهایی خارج از آمریکا ترغیب کند.

تعرفه‌های ترامپ به هدف «بخشیدن عظمت دوباره به آمریکا» نخواهد رسید و در عوض، باعث «برون‌سپاری دوباره» تولید خواهد شد.

این تغییر در حالی صورت گرفته که جنگ تعرفه‌ای میان ایالات‌متحده و چین در حال شدت گرفتن است. وزارت دارایی چین اعلام کرد، تعرفه بر محصولات آمریکایی را از ۸۴ درصد به ۱۲۵ درصد افزایش می‌دهد تا با تعرفه‌های اعمال‌شده توسط ترامپ همخوانی پیدا کند.

با این حال، تأثیر مستقیم این تغییر محدود خواهد بود؛ زیرا تراشه‌های تولیدشده توسط کارخانه‌هایی مانند شرکت تولید نیمه‌هادی تایوان (TSMC) و سامسونگ الکترونیکس — که برای شرکت‌هایی مانند اپل، AMD، انویدیا و کوالکام قطعات تولید می‌کنند — مشمول تعرفه‌های هدفمند آمریکا نمی‌شوند. بیشترین تأثیر این تغییر بر تولیدکنندگان و کارخانه‌های آمریکایی نظیر اینتل، گلوبال فاندریز (GlobalFoundries)، میکروچیپ تکنولوژی و تکزاس اینسترومنتز خواهد بود.

تأثیر فوری تعرفه‌ها محدود به نظر می‌رسد، زیرا بیشتر تراشه‌های وارداتی چین مستقیماً در آمریکا تولید و ارسال نمی‌شوند و چین همچنان به حمایت قوی از صنعت نیمه‌هادی داخلی ادامه خواهد داد؛ نه تنها در زمینه تولید تراشه، بلکه در بخش‌های بالادستی همچون مواد اولیه و تجهیزات که فناوری‌های اصلی محسوب می‌شوند و چین هنوز به طور قابل توجهی به واردات در این زمینه‌ها وابسته است.

تعرفه‌ها زنجیره‌های تأمین جهانی نیمه‌هادی را مختل کرده‌اند. شرکت میکرون تکنولوژی آمریکا — که سایت‌های تولیدی در چین، تایوان، ژاپن، مالزی و سنگاپور دارد — به مشتریان آمریکایی خود اطلاع داده که برای برخی محصولات به منظور جبران هزینه‌های مرتبط با تعرفه‌ها، هزینه‌های اضافی اعمال خواهد کرد.

بر اساس آمار گمرک چین، این کشور در سال ۲۰۲۴ معادل ۳۸۶ میلیارد دلار تراشه وارد کرده است که نسبت به سال ۲۰۲۳ رشد ۱۰.۴ درصدی داشته است.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=9894

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.