به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، استفاده از این فناوری برای توسعه فناوریهای جدید در حوزه جنگندهها آغاز شده است.
محققین نظامی موسسه طراحی هواگرد شنیانگ، تحقیقات عمیقی در زمینه کاربرد مدلهای زبانی بزرگ – فناوریای که در پس مدلهایی مانند ChatGPT و دیپسیک قرار دارد – در تحلیل و حل مسائل پیچیده بر اساس نیازهای عملیاتی انجام دادهاند.
این فناوری تاکنون ظرفیت امیدوارکنندهای از خود نشان داده و ایدهها و رویکردهای جدیدی برای تحقیق و توسعه آینده در صنعت هوافضا ارائه داده است.
این مؤسسه در طراحی شماری از جنگندههای نظامی نقش داشته، از جمله جنگندههای چندمنظوره پیشرفتهای مانند J-15 Flying Shark نیروی دریایی و جنگنده پنهانکار J-35 که توسط شرکت هوافضای شنیانگ تولید شدهاند.
هوش مصنوعی در کاهش بار کاری وظایف وقتگیر مانند مرور و بررسیهای تکراری به پژوهشگران کمک میکند تا بتوانند روی مسائل مهمتری تمرکز کنند.
همچنین کار روی گونههای جدیدی ازJ-35 با قابلیتهای چندمنظوره و توانایی عملیاتی مشترک در هوا و دریا در حال پیشرفت است.
در همین حال، ظاهراً چین آزمایشهای خود را روی جنگندههای نسل ششم خود – که بهصورت غیررسمی با نامهایJ-36 وJ-50 شناخته میشوند – شدت بخشیده است؛ ویدیوها و تصاویری از آنها در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
آزمایشگاه تحقیقاتی هوش مصنوعی دیپسیک اوایل امسال با عرضه مدلی اقتصادی و توانمند که چالش جدیای برای رقبای آمریکایی بهشمار میرفت، توجه جهانی را جلب کرد.
چین اکنون در تب و تاب استفاده از دیپسیک قرار دارد و بخشهای متنوعی از جمله شرکتها، مدارس، بیمارستانها، دولتهای محلی و حتی بخش دفاعی بهسرعت در حال بهرهگیری از این مدل هستند.
منبع: scmp