به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، کمیسیون نظارت و مدیریت داراییهای دولتی چین (Sasac)، که بر ۹۷ شرکت بزرگ صنعتی نظارت میکند، اعلام داشت سرمایهگذاری در بخشهای پیشرفته ۲۴ درصد در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است.
این افزایش در راستای فراخوان رئیس جمهور شی جین پینگ برای پرورش «نیروهای مولد با کیفیت» است، یک استراتژی ملی که مکرراً ذکر شده و برای تشویق رشد از طریق نوآوری داخلی و ایجاد خوداتکایی فناوری و کاهش تأثیر مهار فناوری به رهبری ایالات متحده در تنشهای ژئوپلیتیک طراحی شده است.
بیشتر این بودجه به صنایع پیشرفته مانند فناوری اطلاعات جدید، هوش مصنوعی، هوافضا، انرژیهای جدید، مواد جدید، تولید تجهیزات پیشرفته، بیوداروها و فناوری کوانتومی اختصاص یافته است.
هدف شرکتهای دولتی مرکزی و افزایش سرمایهگذاری آنها، بهینهسازی و ارتقای ساختار صنعتی و در عین حال تقویت محرکهای جدید رشد اقتصادی است.
اگرچه صنایع نوظهور استراتژیک برای توسعه و آینده چین بسیار مهم هستند، اما با عدم اطمینان قابل توجهی همراه هستند که این سرمایهگذاریها را نسبتاً پرخطر میسازد. اما باید این اطمینان حاصل شود که این سرمایهگذاریها بازدهی استراتژیک دارند و از اهداف توسعه بلندمدت کشور حمایت میکنند.
رهبری ارشد چین به تازگی بر نیاز به حمایت از صنایع نوظهور تاکید کرد و خواستار چارچوبهای نهادی قویتر برای هدایت بخشهای جدید و ایجاد مکانیسمهایی برای هدایت رشد سرمایهگذاری در صنایع آینده شد.
رهبری چین همچنین متعهد شد که سرمایه دولتی را به سمت بخشهای استراتژیک آیندهنگر هدایت کند، در حالی که «سرمایه صبور» – سرمایهگذاریهای بلندمدت با تحمل ریسک بالاتر – را برای هدایت منابع به صنایع نوظهور تشویق کرد.
منبع: scmp