• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
0

احتمال رونمایی هوآوی از یک تراشه هوش مصنوعی پیشرفته

  • کد خبر : 8467
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۰۰
احتمال رونمایی هوآوی از یک تراشه هوش مصنوعی پیشرفته
شرکت هوآوی، غول مخابراتی چین، در سال 2020 از سوی ایالات‌متحده تحریم شد و عرضه تراشه‌های کلیدی خود را قطع کرد. با این حال، سال 2023، واشنگتن را با گوشی هوشمند جدیدی که دارای یک نیمه‌هادی پیشرفته بود، شگفت زده کرد.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، اکنون، این شرکت در آستانه رسیدن به نقطه عطف دیگری است.

رویداد پاییزه هواوی در شنجن و توسط واحد طراحی تراشه مخفی آن، های سیلیکون، برگزار می‌شود. از زمان اعلام خبر این رویداد، گمانه‌زنی‌های قابل‌توجهی در هزاران مایل دورتر و در ایالات‌متحده ایجاد شد.

برخی از تحلیلگران صنعت ایالات‌متحده پیش‌بینی می‌کنند که هواوی از یک نیمه‌هادی هوش مصنوعی پیشگامانه رونمایی خواهد کرد که می‌تواند با تراشه‌های سطح بالایی رقابت کند که غول‌های فناوری آمریکایی مانند انویدیا از فروش آن‌ها به چین منع شده‌اند.

آن‌ها می‌گویند که چنین پیشرفتی ممکن است سهم بازاری را که انویدیا و سایر شرکت‌های تراشه آمریکایی در چین ایجاد کرده‌اند، کاهش دهد. همچنین می‌تواند واشنگتن را وادار کند تا در رویکرد تحریمی خود برای مهار پیشرفت فناوری چین تجدیدنظر کند.

با این حال، دولت ایالات‌متحده یک گام دیگر برای محدود کردن دسترسی به فناوری پیشرفته برای رقبای خود مانند چین برداشت و وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد کنترل‌های صادراتی بر روی محاسبات کوانتومی و ابزارهای پیشرفته ساخت تراشه را تشدید کرده است.

قوانین موقت شامل معافیت‌هایی برای کشورهایی است که اقدامات مشابهی را اتخاذ می‌کنند. شایان ذکر است، هلند، خانه غول فناوری ASML، همچنین محدودیت‌های صادراتی خود را برای فناوری‌های پیشرفته ساخت تراشه گسترش داده است.

به گفته تحلیلگران، هواوی با چالش‌های مهمی مواجه است؛ از جمله مشکلات در تولید انبوه تراشه‌های پیشرفته به دلیل محدودیت‌های ایالات‌متحده و اکوسیستم نیمه‌رسانا توسعه نیافته.

کارشناسان صنعت همچنین خاطرنشان می‌کنند که هواوی تحت فشار شدیدی برای عرضه محصولات جدید برای رقابت با رقبای آمریکایی و کره جنوبی خود است.

این رویداد ممکن است دو مجموعه از تراشه‌های هوآوی را مورد توجه قرار دهد: سری Kirin 9000s برای گوشی‌های هوشمند و سری A910 که برای مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی طراحی شده‌اند.

هواوی ممکن است پیشرفته‌ترین نسخه از سری A910 خود را معرفی کند: A910-C، ارتقاء یافته از تراشه A910-B.

گمانه‌زنی‌های زیادی در مورد اینکه آیا این دستگاه با تراشه‌های H100 یا B20 انویدیا رقابت می‌کند وجود دارد. گفته می‌شود هواوی A910-C کاملاً با H100 انویدیا قابل مقایسه خواهد بود.

هوآوی در حال حاضر رقیب قابل‌توجهی برای انویدیا در چین است و شرکت‌های زیادی در حال آزمایش A910-C هستند.

هرگونه پیشرفتی در این مجموعه نشان می‌دهد که چگونه ممنوعیت فروش به شرکت‌های چینی ممکن است منجر به افزایش نوآوری در چین شود.

در اکتبر ۲۰۲۲، وزارت بازرگانی آمریکا برای محدود کردن دسترسی چین به تراشه‌های محاسباتی پیشرفته، جلوگیری از توسعه و نگهداری ابررایانه‌ها و محدود کردن قابلیت‌های تولید نیمه‌رسانا، کنترل‌های صادراتی را وضع کرد.

این ممنوعیت باعث شد انویدیا، یک شرکت فناوری مستقر در سانتا کلارا، کالیفرنیا، سه تراشه را به طور خاص برای بازار چین توسعه دهد. پیشرفته‌ترین تراشه انویدیا موجود در چین، H20 است، نسخه‌ای از تراشه H200 که به مشتریان دیگر ارائه می‌شود و می‌تواند با استفاده از توان محاسباتی کمتر، فعالیت‌های هوش مصنوعی را انجام دهد.

انویدیا می‌تواند امسال بیش از ۱ میلیون تراشه H20 را در چین بفروشد و درآمدی در حدود ۱۲ میلیارد دلار داشته باشد. با توجه به تقاضای ضعیف‌تر از پیش‌بینی‌ها در زمان آغاز تحویل در ژانویه، انویدیا قیمت H20 را کمتر از تراشه رقیب هواوی قیمت‌گذاری کرده است.

اقتصاد چین حدود ۱۷ درصد از درآمد انویدیا را به خود اختصاص داد که در مقایسه با ۲۶ درصد دو سال قبل کاهش یافته و دلیل آن تحریم‌های ایالات‌متحده و افزایش رقابت توسط سازندگان تراشه مستقر در چین است.

این ممنوعیت نوآوری و خوداتکایی را به‌طور متناقضی ایجاد کرده است. اگر هوآوی پیشرفت قابل‌توجهی را در رویداد خود ارائه کند، آمریکا ممکن است نیاز به ارزیابی مجدد تحریم‌های اعمال شده داشته باشد.

کارشناسان بر این نظرند که انویدیا مطمئناً سهم بازار چین را از دست خواهد داد، چه در عرض دو ماه چه شش ماه آینده، و هوآوی با A910 می‌تواند تراشه مقرون به صرفه‌ای برای هوش مصنوعی ارائه دهد. بنابراین بازار هواوی در آن زمان آفریقا، آسیا و بخش‌هایی از اروپا نیز هست. همچنین انتظار می‌رود هوآوی در طول این رویداد از گوشی سه‌تایی خود رونمایی کند.

فشار زیادی بر هواوی برای ادامه عرضه محصولات جدید وجود دارد که شامل نیمه‌هادی‌های هسته‌ای پیشرفته، گوشی‌های هوشمند پیشرفته و تراشه‌های سرور ضروری برای آموزش مدل‌های زبانی بزرگ هستند.

این شرکت همچنان تحت‌فشار فوق‌العاده‌ای قرار دارد تا نشان دهد که می‌تواند محصولات پیشرفته‌تری را توسعه دهد و در حوزه محاسبات و عملکرد همگام با شرکت‌هایی مانند اپل، سامسونگ و حتی انویدیا باشد.

هوآوی با مشارکت در توسعه هوش مصنوعی، سخت‌افزارهای مخابراتی، کالاهای مصرفی، وسایل نقلیه خودران و غیره، به یک مجموعه فناوری چندوجهی تبدیل شده است.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=8467

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.