• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
0

ابداع روش تصویربرداری جدید در تشخیص سرطان سینه

  • کد خبر : 8244
  • ۰۷ آبان ۱۴۰۳ - ۹:۳۰
ابداع روش تصویربرداری جدید در تشخیص سرطان سینه
محققان چینی می‌گویند روش تصویربرداری جدیدی را توسعه داده‌اند که می‌تواند حاشیه‌های تومورهای سرطان سینه را قبل و حین جراحی به دقت تشخیص دهد و به حفظ بافت سالم بیشتری کمک کند.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، این تصویربرداری یک نشانگر زیستی را هدف قرار می‌دهد که اغلب بر روی سطوح تومور بیش از حد بیان می‌شود و می‌تواند حاشیه‌های تومور را برای جراحی حفظ پستان  (BCS)، که برای بیماران سرطان پستان در مراحل اولیه ترجیح داده می‌شود، تشخیص دهد. در طی روند درمان این بیماری برداشتن تومور خیلی مهم می‌باشد ولی حفظ مقدار کافی از بافت سالم برای حفظ یکپارچگی زیبایی بیمار مهم می‌باشد.

چالش این است که محافظه کاری بیشتر در برداشتن بافت به این معنی است که احتمال عود سرطان بیشتر است – بافتی که سالم تلقی می‌شود ممکن است هنوز سلول‌های سرطانی باقی مانده باشد – و بیماران ممکن است برای برداشتن بافت سرطانی اضافی به یک عمل جراحی بعدی نیاز داشته باشند.

این تیم بیان داشت که ارزیابی‌های حاشیه‌ای که می‌توان در طول جراحی برای ارائه «شناسایی واقعی، دقیق و مؤثر بافت‌های حاشیه مثبت برای به حداقل رساندن نرخ عمل مجدد در عمل بالینی مورد نیاز است»، استفاده شود.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سال ۲۰۲۲، حدود ۲٫۳ میلیون زن در سراسر جهان به سرطان سینه مبتلا شدند. طبق گزارش بنیاد ملی سرطان پستان ایالات متحده، حدود ۶۶ درصد موارد سرطان سینه قبل از انتشار سرطان به خارج از سینه تشخیص داده می‌شوند.

سرطان پستان به نوعی سرطان گفته می‌شود که از بافت پستان آغاز می‌شود. نشانه‌های این سرطان شامل توده در پستان، تغییر در شکل ظاهری، فرورفتگی‌های کوچک پوستی، خروج مایع از نوک پستان، نوک فرورفته یا پوست قرمز و خشک (پوسته‌پوسته) پستان باشد. در بیماران دچار متاستاز، دردهای استخوانی، تورم و بزرگی گره‌های لنفاوی، تنگی نفس یا زردی (یرقان) هم ممکن است دیده شود.

عوامل خطرساز جهت ابتلا به سرطان پستان شامل جنسیت مؤنث، چاقی، عدم فعالیت بدنی، الکلیسم، درمان جایگزینی هورمون پس از یائسگی، پرتوهای یونیزان، دیر بچه‌دار شدن یا عدم بارداری، سابقه قبلی سرطان پستان و سابقه خانوادگی سرطان پستان است.

سرطان پستان هرچه زودتر تشخیص داده شود، درمان راحت‌تری خواهد داشت. معمولاً برای درمان، ابتدا عمل جراحی انجام خواهد گرفت که بسته به اندازه تومور، قسمتی یا کل این بافت برداشته خواهد شد. بعد از آن در صورت نیاز، شیمی ‌درمانی انجام خواهد شد و در صورت لزوم پرتودرمانی یا برق گذاشتن انجام می‌شود که بسته به نوع و اندازه تومور و تشخیص پزشک متفاوت خواهد بود.

روش‌های درمان سرطان پستان بسیار گوناگون بوده و هر روز در حال تغییر و پیشرفت است و ممکن است به این لیست روش‌های جدیدی در آینده اضافه شود. درمان‌های سرطان به دو گروه بزرگ درمان‌های جراحی و غیر جراحی تقسیم می‌شوند.

یکی از روش‌های ارزیابی حین عمل که توجه را به خود جلب می‌کند، استفاده از تصویربرداری فلورسانس به دلیل سرعت تولید تصاویر در زمان واقعی، هزینه کم و سهولت استفاده است.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=8244

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.