China Unicom، سومین اپراتور بزرگ شبکههای بیسیم چین فعالانه مشغول توسعه نسل ششم فناوریهای ارتباطی یا ۶G است و تمرکز خود را روی سناریوهای کاربردی این فناوری گذاشته است. رئیس هیئت مدیره این شرکت وعده داده است که اولین کاربردهای مقدماتی ۶G تا ۲۰۲۵ آماده معرفی شوند، اما عرضه نهایی این فناوری احتمالاً به ۲۰۳۰ موکول خواهد شد.
بهگزارش رویترز، «لیو لیهانگ»، رئیس هیئت مدیره China Unicom در حاشیه انجمن توسعه چین که توسط دولت این کشور برگزار میشود، به خبرنگاران اعلام کرد که تحقیقات اولیه پیرامون ۶G تا ۲۰۲۵ تکمیل میشود، اما این فناوری تا سال ۲۰۳۰ برای استفاده عمومی عرضه نخواهد شد.
این خبر به فاصله کوتاهی پس از کنفرانس جهانی ۶G اعلام شد. متخصصان در این کنفرانس به این اجماع رسیدند که نسل ششم ارتباطات تا ۲۰۳۰ در چین عرضه خواهد شد. مشارکت این کشور بهعنوان بزرگترین بازار از نظر تعداد کاربران اینترنتی، در توسعه صنعت مخابرات نقش مهمی دارد.
شرکتهای چینی مشغول توسعه فناوری ۶G هستند
چین از سال ۲۰۱۹ تحقیق و توسعه پیرامون ۶G را آغاز کرد تا در این حوزه پیشگام باشد. شرکتهای مخابراتی بزرگ جهانی در این بازار فعال هستند و از اهمیت بازار این کشور در صنعت ارتباطات آگاهی دارند. اما خود شرکتهای چینی هم دستاوردهای زیادی در این حوزه داشتهاند.
شرکتهای چینی با کمک شرکای جهانی خود درحال تدوین استانداردهای ۶G هستند. برای مثال، China Mobile تاکنون ۳۱ وایتپیپر و ۶۰ مقاله را درباره نسل ششم ارتباطات منتشر کرده است. این شرکت در کنار China Unicom و China Telecom از جمله فعالانی هستند که به فعالیت در زمینه تحقیق و توسعه پیرامون ۶G میپردازند.
با وجود اهمیتی که بازار چین در صنعت مخابرات دارد، این کشور در سالهای اخیر با چالشهای بزرگی در حوزه فناوری روبهرو بوده است. برای مثال، تحریمهای آمریکا علیه هواوی و ZTE موجب خروج نسبی این دو شرکت از رقابت ۵G شد. بااینحال، آنها همچنان به آینده امیدوارند و میخواهند بخشی از بازار ۶G را در اختیار بگیرند.
منبع: digiato