• امروز : دوشنبه - ۱۷ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 6 January - 2025
2

پیشی گرفتن چین از آلمان و ژاپن در پذیرش رباتیک صنعتی

  • کد خبر : 8676
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۰۰
پیشی گرفتن چین از آلمان و ژاپن در پذیرش رباتیک صنعتی
طبق آخرین گزارش فدراسیون بین‌المللی رباتیک، چین در پذیرش رباتیک صنعتی از آلمان و ژاپن پیشی گرفته که این امر نشان‌دهنده تلاش‌های این کشور در پیشبرد استفاده از فناوری‌های اتوماسیون در تولید است.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، چین در سال ۲۰۲۳ به ازای هر ۱۰ هزار کارمند، ۴۷۰ ربات ثبت کرد که این رقم در سال ۲۰۲۲، ۴۰۲ دستگاه بود. بر اساس گزارش World Robotics 2024 که به تازگی منتشر شد، این کشور اکنون در رده‌بندی نسبت ربات به کارگران کارخانه، در رتبه سوم و پس از کره جنوبی و سنگاپور قرار دارد. نسبت ربات به ازای هر ۱۰هزار کارمند برای آلمان ۴۲۹ و برای ژاپن ۴۱۹ بود.

از زمانی که چین در سال ۲۰۱۹ وارد ۱۰ جایگاه رتبه برتر شد، جایگاه آن در این رتبه‌بندی به سرعت افزایش یافته است. در چهار سال گذشته، این کشور توانسته چگالی ربات‌های مورد استفاده خود را دو برابر کند.

آخرین داده‌ها نشان‌دهنده موفقیت استراتژی چین برای پیشبرد اتوماسیون صنعتی، به عنوان بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر برای ارتقای اقتصاد صنعتی این کشور در میانه رقابت فناوری با ایالات‌متحده است.

چگالی ربات (Robot density) به عنوان یک معیار برای مقایسه سطح اتوماسیون در تولید بین کشورها عمل می‌کند.

سرمایه‌گذاری عظیم چین در فناوری اتوماسیون، علیرغم وجود نیروی کار عظیم تولیدی با حدود ۳۷ میلیون نفر منجر به آن شد که پکن به این چگالی ربات بالا دست یابد. این کشور برای افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌های نیروی کار و بهبود رقابت بین‌المللی زنجیره تأمین خود، استفاده از رباتیک را به همراه سایر نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای صنعتی دو برابر می‌کند.

در اواخر سال ۲۰۲۱، چین چهاردهمین برنامه پنج ساله خود را برای توسعه صنعت رباتیک با هدف دستیابی به حداقل رشد سالانه ۲۰ درصدی در فروش رباتیک و توسعه گروهی از قهرمانان صنعت برای دو برابر کردن چگالی ربات تا سال ۲۰۲۵ رونمایی کرد. برای دستیابی به این هدف، دولت‌های محلی – از جمله دولت‌های شانگهای و شنجن – یارانه‌های سخاوتمندانه‌ای را برای شرکت‌ها در نظر گرفته‌اند تا توسعه و استفاده از روبات‌ها را افزایش دهند.

در سطح جهانی، میانگین چگالی ربات‌ها در سال ۲۰۲۳ به رکورد ۱۶۲ واحد به ازای هر ۱۰هزار کارمند رسید. طبق آخرین گزارش، این رقم بیش از دو برابر تعداد هفت سال پیش است.

کره جنوبی با نسبت ۱۰۱۲ ربات به ازای هر ۱۰ هزار کارمند، موقعیت پیشرو در جهان را حفظ کرده که این امر ناشی از پذیرش قوی در صنایع الکترونیک و خودروسازی است. سنگاپور با ۷۷۰ ربات به ازای هر ۱۰ هزار کارمند و با وجود نیروی کار کوچک تولیدی، در رتبه دوم قرار دارد.

در همین حال، ایالات‌متحده چگالی ربات ۲۹۵ واحد به ازای هر ۱۰ هزار کارمند را در سال ۲۰۲۳ ثبت کرد و در رتبه یازدهم جهان قرار گرفت.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=8676

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.