• امروز : سه شنبه - ۶ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
1

پیشرفت چین در فوتونیک سیلیکونی در تولید تراشه

  • کد خبر : 8506
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۸:۰۰
پیشرفت چین در فوتونیک سیلیکونی در تولید تراشه
یک آزمایشگاه نیمه هادی با بودجه دولتی در چین گفت که به "نقطه عطفی" در توسعه فوتونیک سیلیکونی دست یافته که می‌تواند بر موانع فنی فعلی موجود در چین در طراحی تراشه غلبه کند و در میان تحریم‌های ایالات متحده به خودکفایی دست یابد.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، آزمایشگاه JFS  مستقر در ووهان، توانست یک منبع نور لیزری یکپارچه با یک تراشه مبتنی بر سیلیکون ایجاد کند.

این دستاورد به این معنی است که چین یکی از معدود خلاء‌های خود را در فناوری اپتوالکترونیک پر کرده است.

فوتونیک سیلیکونی برای انتقال به جای سیگنال‌های الکتریکی به سیگنال‌های نوری متکی است. هدف این آزمایشگاه رسیدگی به محدودیت‌های اعمال شده توسط فناوری فعلی است، زیرا انتقال سیگنال‌های الکتریکی بین تراشه‌ها به محدوده فیزیکی خود نزدیک می‌شود.

آزمایشگاه JFS که در سال ۲۰۲۱ با ۸٫۲ میلیارد یوان (۱٫۲ میلیارد دلار) بودجه دولتی تأسیس شد، یکی از مؤسسات کلیدی چین است که وظیفه پیگیری پیشرفت‌های فناوری را بر عهده دارد.

بازیگران اصلی در صنعت جهانی نیمه هادی‌ها منابعی را برای پیشرفت فوتونیک سیلیکونی اختصاص داده‌اند و اعتقاد بر این است که آینده ساخت تراشه‌های بهتر برای پردازش داده‌ها و گرافیک و همچنین هوش مصنوعی (AI)  در گرو آن است. با این حال، کسب‌وکارها در تبدیل پیشرفت‌های علمی به محصولات تجاری با چالش‌هایی مواجه هستند.

شرکت تولید نیمه هادی تایوان، برترین سازنده تراشه‌های جهان، یکی از شرکت‌هایی است که روی این فناوری کار می‌کند. سیستم یکپارچه‌سازی فوتونیک سیلیکون می‌تواند به مسائل مهم در بهره‌وری انرژی و قدرت محاسباتی در عصر هوش مصنوعی بپردازد. این توسعه یک “تغییر پارادایم” در صنعت ایجاد می‌کند.

غول‌های طراحی تراشه‌های آمریکایی انویدیا و اینتل و همچنین هوآوی چین نیز به پیشرفت‌های فوتونیک سیلیکونی چشم دوخته‌اند. بر اساس تخمین‌های انجمن بین‌المللی صنعت نیمه هادی، انتظار می‌رود بازار جهانی تراشه‌های فوتونیک سیلیکونی تا سال ۲۰۳۰ به ۷٫۸۶ میلیارد دلار برسد که از ۱٫۲۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ بیشتر است.

فوتونیک سیلیکونی ممکن است فرصت بزرگتری را در چین ایجاد کند، جایی که کنترل صادرات ایالات متحده بر روی فناوری‌های پیشرفته ساخت تراشه مانع از توسعه نیمه هادی‌های سنتی شده است.

تراشه‌های فوتونیک سیلیکونی را می‌توان برخلاف تراشه‌های الکتریکی با استفاده از «مواد خام و تجهیزات نسبتاً بالغ» بدون اتکا به دستگاه‌های لیتوگرافی فرابنفش شدید (EUV) در داخل چین تولید کرد. ماشین‌های EUV که ‌برای ساخت تراشه‌های پیشرفته مورد نیاز است، پاشنه آشیل صنعت نیمه‌رسانای چینی محسوب می‌شوند، زیرا شرکت‌های داخلی برای تولید انبوه چنین ابزارهایی تلاش می‌کنند. ASML مستقر در هلند، که انحصار مجازی ماشین‌های EUV را در اختیار دارد، صادرات تجهیزات به چین را در سال ۲۰۱۹ متوقف کرد.

بر اساس گزارشی که مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی ایالات متحده (CSIS) در ماه ژانویه منتشر کرد، فوتونیک سیلیکون می‌تواند به «جبهه‌ای نوظهور در رقابت فناوری آمریکا و چین» تبدیل شود.

اگرچه کنترل‌های صادراتی به رهبری ایالات متحده احتمالاً توانایی‌های چین را در تولید تراشه‌های سنتی عقب می‌اندازد، اماآنها می‌توانند به طور ناخواسته چین را تشویق کنند تا منابع بیشتری را به فناوری‌های نوظهوری که نقش مهمی در نیمه‌رسانای‌های نسل بعدی ایفا می‌کنند اختصاص دهد.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=8506

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.