• امروز : یکشنبه - ۲۰ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 10 November - 2024
2

پیشتازی چین در به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی مولد

  • کد خبر : 7715
  • ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ - ۹:۰۰
پیشتازی چین در به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی مولد
در یک نظرسنجی جدید مشخص شده است که شرکت‌های چینی در به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی مولد در سطح جهان پیشتاز هستند.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، در نظرسنجی شرکت آمریکایی سَس اند کُلمن پارکس ریسرچ (که در حوزه نرم‌افزارهای تحلیلی و هوش مصنوعی فعال است) از ۱۶۰۰ نفر از تصمیم‌گیرندگان بخش صنعت در ۱۷ کشور و منطقه مختلف جهان، ۸۳ درصد پاسخ‌دهندگان چینی گفتند که از هوش مصنوعی مولد استفاده می‌کنند و به این ترتیب بالاترین آمار را به خود اختصاص دادند. این رقم در آمریکا ۶۵ درصد و میانگین جهانی ۵۴ درصد بود.

صنایع مورد بررسی شامل بانکداری، بیمه، سلامت و خدمات درمانی، مخابرات، ساخت و تولید، خرده‌فروشی و انرژی بودند.

این نتایج بیانگر پیشرفت سریع چین در عرصه هوش مصنوعی مولد است که پس از معرفی چت‌جی‌پی‌تی در نوامبر ۲۰۲۲ شتاب بیشتری هم گرفت، به طوری که ده‌ها شرکت چینی برنامه‌های مشابهی را عرضه کردند.

گزارش سازمان جهانی مالکیت فکری در اوایل ماه جولای نیز نشان داد که چین در رقابت بر سر ثبت اختراعات مرتبط با هوش مصنوعی مولد جایگاه نخست را دارد و در فاصله سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ بیش از ۳۸ هزار اختراع را ثبت کرده است (در مقابل ۶۲۷۶ ثبت اختراع برای آمریکا در همین بازه زمانی).

در حالی که بسیاری از ارائه دهندگان بین‌المللی خدمات هوش مصنوعی مولد از جمله اوپن‌ای‌آی با محدودیت‌هایی برای فعالیت در چین مواجهند، این کشور ظرفیت و توان داخلی خود را در این صنعت به خوبی پرورش داده است و غول‌های فناوری مانند بایت‌دنس پیشنهادات قابل توجهی به شرکت‌های نوپایی مثل ژیپو (Zhipu) ارائه می‌دهند.

انتظار می‌رود روند به خدمت گرفتن هوش مصنوعی مولد در بین شرکت‌های چینی از این هم سریع‌تر شود، چرا که جنگ قیمت احتمالا هزینه خدمات مدل‌های زبانی بزرگ را بیش از پیش کاهش خواهد داد.

گزارش شرکت سَس همچنین به این نکته اشاره دارد که چین در زمینه نظارت و پایش خودکار مداوم (CAM) نیز در سطح جهان پیشتاز است.

به گفته کارشناسان این فناوری می‌تواند حجم عظیمی از داده‌های مربوط به فعالیت‌ها، رفتار و ارتباطات کاربران را جمع‌آوری و تحلیل کند و ممکن است منجر به نقض حریم خصوصی شود.

الگوریتم‌ها و فرایندهای مورد استفاده در CAM اغلب از نوع مالکیتی یا انحصاری (غیر متن‌باز) هستند و شفافیت چندانی ندارند و در نتیجه نهادهایی که از آنها استفاده می‌کنند در مورد سوءاستفاده یا خطاهای احتمالی چندان پاسخگو نخواهند بود.

پیشرفت‌های چین در زمینه CAM به راهبرد کلی و گسترده‌تر آن یعنی تبدیل شدن به یکی از رهبران جهان در فناوری‌های هوش مصنوعی و پایش و نظارت کمک می‌کند.

منبع: scmp

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=7715

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.