• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
2

دانشمندان چینی به دنبال شکار استارلینک در مدار

  • کد خبر : 9116
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۸:۳۰
دانشمندان چینی به دنبال شکار استارلینک در مدار
دانشمندان چینی با الهام از رفتار نهنگ‌ها، روشی برای هدف‌گیری مجموعه ماهواره‌های استارلینک توسعه داده‌اند.

به گفته تیمی از محققان برجسته چین، استارلینک به‌اندازه‌ای که پیش‌تر تصور می‌شد، آسیب‌ناپذیر نیست. آن‌ها اخیرا یک عملیات فضایی را شبیه‌سازی کردند که در آن مجموعه بزرگ ماهواره‌های استارلینک هدف قرار گرفته بود. نتایج این شبیه‌سازی نشان داد که چین می‌تواند با استفاده از تنها ۹۹ ماهواره، طی ۱۲ ساعت به ۱,۴۰۰ ماهواره استارلینک نزدیک شود. این ماهواره‌ها قابلیت تجهیز به لیزر، امواج مایکروویو و سایر دستگاه‌ها را برای انجام عملیات‌هایی نظیر شناسایی، رهگیری و دیگر اهداف دارند.

اهمیت نظامی استارلینک و تهدیدات آن برای چین

ارزش بالقوه کاربرد نظامی منظومه ماهواره‌ای استارلینک (Starlink) در جنگ روسیه و اوکراین برجسته شده است. طی سال‌های اخیر، نظامی‌سازی فضا شدت یافته و تهدیدات جدی برای امنیت فضایی چین ایجاد کرده است. به همین دلیل، ردیابی و نظارت بر وضعیت عملیاتی آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این پروژه تحقیقاتی توسط دانشجویان دانشگاه هوانوردی و فضانوردی نانجینگ (Nanjing University of Aeronautics and Astronautics) انجام گرفته است.

استارلینک، متعلق به شرکت اسپیس‌ایکس، بیش از ۶,۷۰۰ ماهواره را در مدار قرار داده و در سال‌های آینده این تعداد به ده‌ها هزار خواهد رسید. رهگیری مجموعه عظیمی مانند استارلینک با تعداد محدودی ماهواره پیش‌تر غیرممکن تلقی می‌شد. این امر به محاسبات پیچیده مداری نیاز دارد که حتی در صورت حل، اجرای آن در مدت‌زمان کوتاه بسیار دشوار است.

تیم دانشگاه نانجینگ همچنین با چالش‌های مهمی مواجه بود. برای مثال:ماهواره‌های چینی باید به‌اندازه کافی نزدیک شوند تا ماهواره‌های استارلینک را حداقل برای ۱۰ ثانیه در محدوده تجهیزات شناسایی نگه دارند، اما نباید این نزدیکی باعث برخورد شود. ضمن اینکه تجهیزاتی مانند لیزر مصرف انرژی بالایی دارند، بنابراین ماهواره‌ها باید زمان کافی برای شارژ خورشیدی داشته باشند. علاوه بر این، تغییر مسیر ماهواره‌ها نیز زمان را به عنوان یک متغیر دیگر وارد معاملات می‌کند که محاسبات مداری را دشوارتر می‌کند.

فناوری نوین چین برای شبیه‌سازی حمله به استارلینک

با وجود این چالش‌ها، تیم دانشگاه نانجینگ ادعا می‌کند فناوری جدیدی توسعه داده است که به رایانه‌های مرکز کنترل زمینی اجازه می‌دهد در کمتر از دو دقیقه یک برنامه عملیاتی جامع و قابل‌اطمینان تولید کنند. این روش با الهام از رفتار نهنگ‌ها توسعه داده شده است. نهنگ‌ها در هنگام شکار ماهی‌های کوچک، با همکاری یکدیگر ماهی‌ها را به‌سرعت به دهان خود هدایت می‌کنند، در حالی که انرژی کمی مصرف می‌شود.

تیم دانشگاه نانجینگ الگوریتمی جدید با هوش مصنوعی ایجاد کرد که به ماهواره‌های چینی اجازه می‌دهد رفتار نهنگ‌ها را شبیه‌سازی کرده و ماهواره‌های استارلینک را شکار کنند.

منبع: msn

لینک کوتاه : https://techchina.ir/?p=9116

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.