به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، اولین تأییدیه ساخت راکتورهای جدید در سال جاری، در جلسهای به ریاست نخستوزیر چین صادر شد. این راکتورها قرار است در استانهای ساحلی ژجیانگ، گوانگدونگ، گوانگشی، شاندونگ و فوجیان ساخته شوند.
از میان این راکتورها، هشت راکتور از نوع «هوالونگ وان» (Hualong One) هستند که فناوری نسل سوم چین را بهکار میگیرند و هر یک قادرند سالانه ۱۰ میلیارد کیلو واتساعت برق تولید کنند و این میزان میتواند نیاز سالانه یک میلیون نفر را تأمین کند.
در جلسه شورای دولتی تأکید شد که توسعه انرژی هستهای باید با ایمنی مطلق همراه باشد.
این چهارمین سال پیاپی است که شورای دولتی چین، مجوز ساخت حداقل ۱۰ راکتور هستهای را صادر میکند. این حرکت بخشی از تلاش چین برای تحقق وعده کربنخنثیشدن تا سال ۲۰۶۰ است؛ کشوری که همچنان بزرگترین مصرفکننده زغالسنگ و منتشرکننده گازهای گلخانهای در جهان به شمار میرود.
بر اساس گزارش انجمن انرژی هستهای چین، چین برای نخستین بار در جهان از نظر ظرفیت کلی نیروگاههای هستهای در حال بهرهبرداری، ساخت یا تصویبشده پیشتاز شده است. این کشور اکنون دارای ۱۰۲ راکتور هستهای است که در مجموع ۱۱۳ میلیون کیلووات ظرفیت دارند.
دادههای انجمن جهانی انرژی هستهای نشان میدهد در حال حاضر حدود ۶۵ راکتور نیروگاهی در ۱۵ کشور در حال ساخت هستند که ۳۰ مورد در چین قرار دارند — بیش از هر کشور دیگری. روسیه با ۷ راکتور در حال ساخت در رتبه دوم قرار دارد.
در سال ۲۰۲۴، سرمایهگذاری در پروژههای ساخت نیروگاههای هستهای در چین به رکورد ۱۴۶.۹ میلیارد یوان رسید که نسبت به سال پیش ۵۲ میلیارد یوان افزایش داشته است.
اگرچه انرژی هستهای سهم کوچکتری نسبت به انرژیهای بادی و خورشیدی در ترکیب انرژی پاک چین دارد، اما تولید برق از این منبع بهطور پیوسته در حال افزایش است.
در سال ۲۰۲۴، ظرفیت واحدهای هستهای فعال ۶۰.۸۸ میلیون کیلووات بود و آنها ۴۴۵.۱ میلیارد کیلو واتساعت برق تولید کردند — ۲.۷۲ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۳ — که معادل ۴.۷۳ درصد از کل تولید برق چین در آن سال بود.
این مقدار برق معادل جلوگیری از انتشار ۳۳۴ میلیون تُن دیاکسید کربن بوده است.
طبق پیشبینی انجمن انرژی هستهای چین تا سال ۲۰۳۰ ظرفیت واحدهای هستهای فعال در این کشور به ۱۱۰ میلیون کیلووات خواهد رسید.
منبع: scmp