به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، بنا بر نظر متخصصان زمینهای کمیاب، ۴٫۹۶ میلیون تن خاکهای کمیاب که برای توسعه فناوری حیاتی هستند، از وسایل نقلیه الکتریکی گرفته تا توربینهای بادی، رباتها و سلاحهای نظامی، در منطقه خودمختار لیانگشان یی پیدا شده، استانی که یکی از فقیرترین مناطق چین است.
طبق گزارش سازمان زمین شناسی ایالات متحده، چین بزرگترین تولید کننده عناصر کمیاب در جهان است که شامل ۱۷ اکسید فلزی با ۴۴ میلیون تن ذخایر است.
تسلط چین بر خاکهای کمیاب نگرانیهای ژئوپلیتیکی را در بحبوحه تشدید رقابتهای فناوری بین چین و ایالات متحده افزایش داده است.
دومین اقتصاد بزرگ جهان عرضه و صادرات عناصر کمیاب خاکی را محدود کرده است، عناصری که در اوایل سال جاری توسط وزارت امنیت دولتی به عنوان منابع معدنی استراتژیک و مستقیماً مرتبط با امنیت ملی شناسایی شدند.
اکتشاف جدید در سیچوان مزیت منابع چین را در بازار جهانی خاکهای کمیاب افزایش میدهد. اما صنعت خاکی کمیاب چین باید در بخشهای پایین دستی نیز گسترش یابد و دولت کارایی استفاده از منابع را بهبود بخشد، و فناوری شرکتهای این حوزه را نیز ارتقا بخشد.
چین در اوایل دهه ۲۰۱۰ بین ۸۰ تا ۹۰ درصد از تولید جهانی خاکهای کمیاب را به خود اختصاص داده بود، اما بر اساس گزارش سازمان زمین شناسی ایالات متحده، این تسلط تا سال ۲۰۲۳ در بحبوحه افزایش عرضه جهانی خاکهای کمیاب به حدود ۷۰ درصد کاهش یافت.
گروه زمین کمیاب چین در سال ۲۰۲۱ به دنبال ادغام واحدهای تحت سه شرکت دولتی تشکیل شد که از نظر تحلیلگران صنعت، گام مهمی در جهت تقویت سلطه تولید خاکهای کمیاب چین است.
این گروه عملکرد اصلی خود را در حفاظت از امنیت منابع خاکی کمیاب افزایش خواهد داد و بر ۶ هدف کلیدی گسترش منابع، افزایش ذخایر، تقویت تولید، تثبیت عرضه، کاهش هزینهها و تضمین امنیت تمرکز خواهد کرد.
دادههای گمرک چین نشان میدهد که صادرات خاکهای کمیاب چین در هشت ماهه اول سال با ۶٫۴ درصد افزایش نسبت به سال گذشته به ۳۸۷۵۵ تن رسیده است، در حالی که ارزش صادرات با ۴۰٫۲ درصد کاهش، ۳۴۱٫۲ میلیون دلار بوده است.
منبع: scmp